Εξηγήσεις για τις απλήρωτες εφημερίες και την υπερεργασια των Λαρισαίων γιατρών, ζητά ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αναφορά το προς τον αρμόδιο υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη.

Συγκεκριμένα, ο κ Κόκκαλης κατέθεσε ως αναφορά δημοσίευμα του ηλεκτρονικού τύπου στο οποίο αναφέρεται ότι  οι υγειονομικοί της Λάρισας δηλώνουν οργισμένοι για τις απλήρωτες εφημερίες, την υπερεργασία και την υπερφορολόγησή τους ενώ τα μέλη της ΕΙΝΚΥΛ, που το πρωί Τετάρτης συμμετείχαν σε πανελλαδική στάση εργασίας που κήρυξε η Ομοσπονδία τους (ΟΕΝΓΕ), έκαναν γνωστή την πρόθεσή τους να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας την ερχόμενη εβδομάδα. Επισημαίνεται από τον Πρόεδρο της ΕΙΝΚΥΛ, κ.ΝίκοΝταφούλη, πως εκκρεμούν τόσο η καταβολή των τακτικών εφημεριών, από τον Απρίλιο όσο και των πρόσθετων, από τον Ιανουάριο!

Επιπλέον από τον διευθυντή των ΤΕΠ και μέλος της ΕΙΝΚΥΛ, κ. Δημήτρη Μπαμπαλή, υπογραμμίστηκε πως «είναι προσβλητικό το γεγονός πως παραμένουν απλήρωτοι», την ώρα μάλιστα που είμαστε μπροστά στην έναρξη ενός νέου κύματος πανδημίας. Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι υγειονομικοί, ξεκαθαρίζοντας  πως «δεν πρόκειται να εφημερεύσουν από εδώ και πέρα ούτε μία ώρα απλήρωτοι», δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν με επίσχεση εργασίας την ερχόμενη εβδομάδα.»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω