Μοιράσου το αρθρο!

Την παραχώρηση στον Δήμο Βόλου του πάρκου του Αγίου Κωνσταντίνου, αλλά και όλης της παραθαλάσσιας ζώνης από την Αγριά έως τα Πευκάκια ανακοίνωσε σήμερα από το δημαρχείο Βόλου, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ο υπουργός συναντήθηκε με τον δήμαρχο Αχιλλέα Μπέο, ενώ παρόντες στη συνέντευξη τύπου ήταν η Υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή και οι βουλευτές Χ. Μπουκώρος, Κ. Μαραβέγιας και Θ. Λιούπης.

Ο κ. Πλακιωτάκης ανακοίνωσε την αξιοποίηση του Λιμανιού Βόλου, καθώς ξεκίνησε σε δύο στάδια η διαδικασία παραχώρησής του. Το πρώτο στάδιο αφορά σε διαδικασία προσφορών, οι οποίες θα πρέπει να έχουν κατατεθεί έως τις 20 Ιανουαρίου 2023 για την παραχώρηση του 67% του Λιμανιού για διάρκεια 40 ετών. Το δεύτερο στάδιο αφορά στις δεσμευτικές προσφορές.

Η παραχώρηση του πάρκου του Αγίου Κωνσταντίνου υπεγράφη από τον κ. Πλακιωτάκη και απομένει η υπογραφή του Υπουργού Οικονομικών. Το παραθαλάσσιο μέτωπο θα περάσει απευθείας στον Δήμο Βόλου με μία πρωτόγνωρη διαδικασία, αφού μέχρι σήμερα, προηγούνταν η παραχώρηση στο Δημόσιο και μετά η όποια μεταβίβαση.

Περισσότερα Εδω