Το θετικό πρόσημο της Κύρωσης του Προγράμματος Πολιτιστικών και Εκπαιδευτικών Ανταλλαγών μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Ινδίας, για τα έτη 2022-2026, που συζητήθηκε στη σημερινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, τόνισε ο Χρήστος Κέλλας, Βουλευτής ΝΔ Ν. Λάρισας.

Ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, αφού αναφέρθηκε στις τραγικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τόνισε ότι η σκέψη όλων είναι στους αμάχους και, ιδίως στα παιδιά, έκανε λόγο για τα οφέλη που θα έχει η κύρωση του εν λόγω Προγράμματος στην ενδυνάμωση των δεσμών φιλίας μεταξύ των δυο χωρών και στην εμβάθυνση των πολιτιστικών σχέσεών τους.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι πολιτιστικές και εκπαιδευτικές ανταλλαγές μεταξύ Ελλάδας και Ινδίας, μόνο θετικό αντίκτυπο θα έχει στην πολιτιστική μας διπλωματία. Η ανταλλαγή πολιτιστικών αγαθών, αναφορικά με τον χορό, το θέατρο, την αρχαιολογία, την ιστορία, τη λογοτεχνία, όπως και η συνεργασία των δυο χωρών σε εκθέσεις, σεμινάρια, συνέδρια, στον τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης και σε πολλά ακόμα πεδία, είναι σίγουρο πως θα εμπλουτίσει και θα εξελίξει τον ελληνικό πολιτισμό και θα δώσει μια νέα ώθηση στην πολιτιστικές μας σχέσεις με άλλες χώρες, που είναι απαραίτητη», είπε χαρακτηριστικά ο Λαρισαίος πολιτικός.

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής, που έγινε παρουσία του Υφυπουργού Πολιτισμού, κ. Χρίστου Δήμα, έγινε καταρχήν δεκτή η κύρωση του νομοσχεδίου, που θα συζητηθεί την Πέμπτη στην Ολομέλεια της Βουλής.

Δείτε το βίντεο εδώ:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω