Στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αμπελώνα «Η ΕΛΠΙΔΑ», τιμώντας την «Τοπική Ημέρα Γιορτής και Τιμής των Εθελοντών Αιμοδοτών του Αμπελώνα», παρευρέθηκε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Στην ομιλία της , η Λαρισαία Βουλευτής τόνισε τα εξής:

«Χρόνια πολλά, ευλογημένα, με υγεία και δύναμη και αυτή τη χρονιά να μπορούμε να ανταποκριθούμε στις πολλές μεγάλες ανάγκες του Ανθρώπου.

Συγχαρητήρια στον Πρόεδρο και τα Μέλη του Δ.Σ., για την πολύ μεγάλη προσπάθεια που κάνει η «Ελπίδα», που είναι πραγματική ελπίδα μας. Τι να πούμε αλήθεια εμείς, για ένα Σύλλογο που κάνει μια ώρα περίπου για να αναφέρει όλα του τα πεπραγμένα…

Η «Ελπίδα» του Αμπελώνα έχει καταφέρει να μεσουρανεί στην Λάρισα, αλλά και σε όλη την επικράτεια. Όλα αυτά που έχει πραγματοποιήσει, έχουν καταφέρει να σπάσουν τα σύνορα του Νομού μας και να φτάσουν μακριά. Αυτό είναι μια πολύ μεγάλη επιτυχία του ανθρωπισμού και του εθελοντισμού. Γιατί έχουμε καταφέρει να δώσουμε ένα μεγάλο μήνυμα σε όλη την Χώρα. Γιατί εδώ στη Λάρισα, στον Αμπελώνα, υπάρχει μια ζεστή “φωλιά” αγκαλιάς, που δεν σταματά να προσφέρει διαρκώς .

Αυτός ο αγώνας είναι ασταμάτητος. Ένας αγώνας ύψιστης προσφοράς, γιατί αφορά κάτι που δεν εμπορεύεται, που δεν μπορεί να παραχθεί, την ίδια την παρουσία του Θεού μέσα στη ζωή μας. Έχει καταφέρει η επιστήμη χιλιάδες άλματα, τεχνολογικά, ψηφιακά. Ας σκεφτούμε, όμως, γιατί δεν κατάφερε ποτέ κανένας να φτιάξει αίμα μέσα σε ένα εργαστήριο. Δεν θα μπορούσαν άραγε τόσα μηχανήματα, τόσοι ψηφιακοί τρόποι, η επιστήμη μας που προχώρησε τόσο,να δώσει τη λύση; Είναι λοιπόν ο ίδιος ο Θεός μας, που εμφανίζεται με τη δύναμη του εθελοντισμού και με το συγκλονιστικό μήνυμα “μοιράσου τη ζωή”.

Προσωπικά, ασχολούμαι με το χώρο της πολιτικής, επειδή πιστεύω ότι τα πράγματα αλλάζουν με τις πολιτικές, όχι με τις ευχές. Στις 12 Ιουλίου του 2022, οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής φέραμε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων συζήτηση σχετικά με την αιμοδοσία. Τότε, λοιπόν, απέναντι στον Υπουργό Υγείας συζητήσαμε για τις εθνικές πολιτικές σχετικά με την αιμοδοσία, όπως, για παράδειγμα, πως είναι δυνατόν, όταν στην Ελλάδα έχουμε 258.000 αιμοδότες και καλύπτουμε σχεδόν το 65 % των αναγκών του αίματος, να μην έχουμε εθνική κεντρική πολιτική για τη διαχείριση του αίματος. Έχουμε τη δυνατότητα να χάνουμε αίμα; Γιατί γνωρίζουμε καλά ότι το αίμα διατηρείται για συγκεκριμένο διάστημα και βεβαίως αναγκαζόμαστε να εισάγουμε αίμα για να καλύψουμε τις ανάγκες μας στο σύνολό τους.

Απαιτούνται εθνικές πολιτικές για την αιμοδοσία, με στόχο νέες αιμοδοτικές μονάδες στα Νοσοκομεία, στελεχωμένες με εξειδικευμένο προσωπικό , απαιτούνται καμπάνιες ευαισθητοποίησης του γενικού πληθυσμού, αλλά και δικτύωση των μονάδων αιμοδοσίας, έτσι ώστε να υπάρχει απόλυτος συντονισμός της αιμοδοσίας και να μην χάνεται ούτε ένα γραμμάριο αίματος.

Με την αιμοδοσία γινόμαστε όλοι μια «γραμμή παραγωγής» Αλληλεγγύης και Αγάπης. Μας ενώνουν τα πάντα και τίποτα δεν μας χωρίζει. Αυτό επιβεβαίωσε και η εμπειρία μου, με την εκδήλωση που συνδιοργανώσαμε μαζί με την ΕΛΠΙΔΑ και με όλους τους φορείς του Αμπελώνα και μας συγκίνησε βαθιά, μένοντας πάντα στο πιο τρυφερό μέρος της καρδιάς μου. Συνεχίζουμε όλοι μαζί τον αγώνα της Ανθρωπιάς. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους. Καλόν αγώνα να έχουμε. Μπροστά, όλοι μαζί, για τον Άνθρωπο και τον Τόπο μας».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω