Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, αναφέρει τα εξής:

Μετά τον σεισμό της 3ης Μαρτίου πολλά κτήρια της Λάρισας υπέστησαν ζημιές. Ένα από αυτά είναι και το ιστορικό κτήριο του 3ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας. Μετά από τον έλεγχο που έγινε από το κλιμάκιο των Κτηριακών Υποδομών του Υπουργείου,  όπως γίνεται σ΄αυτές τις περιπτώσεις, το σχολείο κρίθηκε προσωρινά ακατάλληλο, θα μπορεί όμως να λειτουργήσει ξανά κανονικά μετά το πέρας των επισκευών αποκατάστασης.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία ενέργεια για την αποκατάσταση των ζημιών, ούτε μηχανικός έχει επισκεφτεί το κτήριο. Για τους λόγους αυτούς απαιτούμε ως Σύλλογος Γονέων να γίνουν άμεσα οι ενέργειες ώστε το Σεπτέμβριο το σχολείο να λειτουργεί κανονικά μια και τώρα λειτουργεί σε δύο βάρδιες, με την Ε και ΄ΣΤ τάξη να λειτουργούν το απόγευμα, στο νεότερο κτήριο, δημιουργώντας πολλά προβλήματα στους εργαζόμενους γονείς που αφήνουν τα παιδιά τα πρωινά στο σπίτι μόνα τους, σε περίοδο που οι σεισμοί συνεχίζονται.

Οι γονείς είναι αποφασισμένοι να  ανεχτούν την κατάσταση αποκλειστικά μέχρι τον Ιούνιο. Επιθυμούν όλες οι εργασίες να γίνουν κατά την διάρκεια του καλοκαιριού ώστε το Σεπτέμβριο να λειτουργήσει κανονικά το σχολείο. Διαφορετικά δε θα στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο σε δυο βάρδιες.  Δε θα ανεχτούμε την επιστροφή σε εκπαιδευτικές τακτικές που χρησιμοποιήθηκαν 30 χρόνια πριν”.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω