Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε από τη Νίμπουργκ στο «PAOK Sports Arena» με 83-84, στην δεύτερη αγωνιστική, του πέμπτου ομίλου του Champions League.

Οι Θεσσαλονικείς, παρουσίασαν επιθετικά «κολλήματα» ανά τακτά χρονικά διαστήματα και με τους Τσέχους να παραδίδουν… σεμινάρια στις αντεπιθέσεις, έχοντας παράλληλα και ένα πολύ υψηλό ποσοστό πίσω από τη γραμμή του τριπόντου, όπου σαφώς έπαιξε ρόλο στην αναμέτρηση (50% 15/30, έναντι 30% 8/26 του ΠΑΟΚ), ο «Δικέφαλος του Βορρά» γνώρισε τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα στις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις.

Ωστόσο, καταθέτοντας… μεγαλείο ψυχής στο τελευταίο δίλεπτο της αναμέτρησης και με τους Τσέχους να παθαίνουν μπασκετικό «blackout» σε άμυνα και επίθεση, η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη έφτασε μία ανάσα από το ροζ φύλλο αγώνα και πιο συγκεκριμένα ένα δευτερόλεπτο, πριν δηλαδή ο Χάρντιγνκ «σκοτώσει» τους γηπεδούχους με σουτ μέσης απόστασης.

Για τους φιλοξενούμενους, ο Χάρντιγνκ ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης με 22 πόντους, έχοντας για βοήθεια στο σκοράρισμα τον Πάλιζα (18 π.), ενώ για τους γηπεδούχους, ο Τζόουνς ήταν πρώτος σκόρερ με 17, με τον Ντιλίο να ακολουθεί (16π.).

Το ματς:

Η εξαιρετική άμυνα των παικτών του Άρη Λυκογιάννη, στα πρώτα τέσσερα λεπτά της πρώτης περιόδου, τους επέτρεψε να προηγηθούν με 5-0. Με τους Χρούμπαν και Χάρντινγκ, η Νίμπουργκ πέρασε μπροστά με 5-9, ενώ δύο λεπτά πριν την ολοκλήρωση του δεκαλέπτου βρέθηκε στο +6 (7-13). Οι Θεσσαλονικείς είχαν «φρακάρει» πλήρως επιθετικά και έτσι οι Τσέχοι πήραν διψήφια διαφορά, χάρη στο buzzer beater του Πάλιζα (11-21).

Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, ο Βάνα μεγάλωσε ακόμη περισσότερο τη διαφορά, όμως Γιάνκοβιτς και Τολιόπουλος, φρόντισαν να τη ρίξουν κάτω απ’ τους δέκα (19-28). Μετά από τέσσερα περίπου λεπτά… χεριού-χεριού στο σκοράρισμα, Γιάνκοβιτς και Τζόουνς έτρεξαν ένα σερί 6-0 και μείωσαν στο καλάθι, με τη Νίμπουργκ να οδηγείται στα αποδυτήρια έχοντας προβάδισμα πέντε πόντων, από τις βολές του Ρος (35-40).

Στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου, οι δύο ομάδες βρήκαν λύσεις επιθετικά κυρίως πίσω από τα 6.75, με τον Χριστοδούλου να ισοφαρίζει από τη «γραμμή της φιλανθρωπίας» (46-46). Ο Τολιόπουλος έφερε σε θέση «οδηγού» τον «Δικέφαλο», με την πρωταθλήτρια Τσεχίας να βρίσκει επτά σερί πόντους από τον Ρος και να παίρνει ξανά «κεφάλι» στο σκορ, δύο λεπτά πριν το τέλος (55-56). Ένα νέο επιθετικό «ξέσπασμα», δημιούργησε διψήφιο προβάδισμα για τη Νίμπουργκ, με τον Ντιλίο να μειώνει με τρίποντο στη λήξη της περιόδου (58-65).

Στο πρώτο τρίλεπτο της τελευταίας περιόδου, ο ΠΑΟΚ μείωσε στους πέντε με τον Γκρίφιν. Ωστόσο, δύο αβίαστα λάθη από τους Θεσσαλονικείς, επέτρεψαν στη Νίμπουργκ να προηγηθεί ξανά με διψήφιο νούμερο, πέντε λεπτά πριν το τελευταίο σφύριγμα (65-76). Με τους Τσέχους να αδυνατούν να βρουν σκορ στα τελευταία λεπτά, ο ΠΑΟΚ βρήκε εύκολους πόντους από τον Γκρίφιν σε αιφνιδιασμούς, ενώ ο Τζόουνς μείωσε στον πόντο, είκοσι δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Ο ίδιος με γκολ-φάουλ έκανε την ολική ανατροπή, όμως ο Χάρντινγκ στο τελευταίο δευτερόλεπτο, έδωσε τη «χαριστική βολή» στους γηπεδούχους και παράλληλα το «διπλό» στην ομάδα του με σκορ 83-84

Τα δεκάλεπτα: 11-21, 35-40, 58-65, 83-84

-00Διαιτητές: Εμμάνουελ Μαζόνι (Ιταλία), Γιενέρ Γιλμάζ (Τουρκία), Μίχαλ Προτς (Πολωνία)

ΠΑΟΚ (Άρης Λυκογιάννης): Κάρτερ, Χριστοδούλου 7, Ντιλίο 16, Γκρίφιν 13, Τζόουνς 17, Γιάνκοβιτς 14, Καμαριανός 5, Καμπερίδης, Ρούμογλου, Τολιόπουλος 9, Ογκμπέιντε 2

Νίμπουργκ (Αλεξάντερ Σέκουλιτς): Μπέντα 2, Χάρντινγκ 22, Χρούμπαν 11, Πάλιζα 18, Ρίβερς 2, Γκακ 1, Καμπρτ, Κόβαρ 7, Ρος 15, Ράιλιτς, Βάνα 6

Περισσότερα Εδω