Σχετικά με σχετικό ψήφισμα της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΛΜΕ ο κ. Γιάννης Καψάλης εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση:

Το ψήφισμα αφορά υπόθεση για την οποία ο συνδικαλιστής Παπαδόπουλος και η παρέα του με λοιδώρησαν δημόσια (ανακοινώσεις, απ’ αυτούς  που υπερασπίζεται, στον τύπο, με απαράδεκτους προσωπικούς χαρακτηρισμούς), με στοχοποίησαν και με κατασυκοφάντησαν. Ο ίδιος ο Παπαδόπουλος είπε στη συνέλευση προέδρων των ΕΛΜΕ (χωρίς καμιά εξουσιοδότηση από το ΔΣ της ΕΛΜΕ Λάρισας την οποία εκπροσωπούσε για τη συζήτηση άλλων θεμάτων) ότι εγώ χρησιμοποίησα “πλαστά μόρια” σε τοποθέτηση Δ/ντή σχολείου, σε κενούμενη θέση το 2019. Το ίδιο έκανε και στο συνέδριο της ΟΛΜΕ. Οι υπογράφοντες το συγκεκριμένο ψήφισμα  αν και πολύ καλά γνωρίζουν (ή θα μπορούσαν να γνωρίζουν “αν το ήθελαν”) δεν λένε ότι:

ι. Η Υπουργός ανακάλεσε την απόφασή της να μας θέσει σε αργία για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

  1. Αθωωθήκαμε (εγώ και οι συνάδελφοί μου του ΠΥΣΔΕ) στο δικαστήριο όχι μόνο λόγω έλλειψης δόλου αλλά και επί της ουσίας διότι δεν υπήρξε αδίκημα.

Iii. Ότι εγώ αθωώθηκα ομόφωνα από το Πειθαρχικό Συμβούλιο (δεν έχει εκδικαστεί ακόμα στο Α/θμιο για τους υπόλοιπους συναδέλφους).

2.Δεν ήμουν Διευθυντής Β/μιας Εκπ/σης, όπως παραπλανητικά αναφέρεται στο ψήφισμα, όταν ο Παπαδόπουλος δημοσιοποίησε ευαίσθητα προσωπικά μου δεδομένα από εμπιστευτικό έγραφο και μάλιστα με την επιπρόσθετη επισήμανση “αυστηρά προσωπικό” για το οποίο όπως o ίδιος είπε το “πληροφορήθηκε” από “διοικητικό παράγοντα” (πρακτικά ΔΣ ΕΛΜΕ Λάρισας). Δεν προβληματίζεται καθόλου η πλειοψηφία του ΔΣ με πιο τρόπο αποσπά τέτοια στοιχεία ο συνδικαλιστής Παπαδόπουλος από δημόσιες υπηρεσίες της εκπ/σης ώστε να “ενημερώνεται” αυτός προσωπικά (και χωρίς καμιά εξουσιοδότηση από το σωματείο), πριν ακόμα και από τον άμεσα ενδιαφερόμενο; Τί είδους σχέσεις έχει με τη διοίκηση; Τι είδους συνδικαλισμός είναι η πρόσβαση και η διακίνηση απόρρητων στοιχείων από τους φακέλους εκπαιδευτικών; Που ακριβώς προβλέπεται αυτό στο Σύνταγμα όπως ελαφρά τη καρδία ισχυρίζεται η πλειοψηφία του ΔΣ; Προφανώς το θεωρεί και ηθικό και νόμιμο. Κάτι σαν τις υποκλοπές φαντάζομαι.

  1. Το ψήφισμα δεν λαμβάνει υπόψη τις μηνύσεις που έχω δεχτεί απ’ αυτούς που υπερασπίζεται ο Παπαδόπουλος με μόνιμο μάρτυρα κατηγορίας τον ίδιο και οι οποίες έχουν καταλήξει στο αρχείο.

Στην πειθαρχική ποινή στην οποία αναφέρεται έχω αθωωθεί για το κύριο κα σημαντικό μέρος το οποίο είχαν κάνει παντιέρα στον τύπο, στα ΜΚΔ και χωρίς επιτυχία στην ΟΛΜΕ, παρά τις αλλεπάλληλες προσπάθειες τους.  Ούτε λέξη φυσικά γι’ αυτό. Η δε ποινή αυτή  αφορά μόνο σε ένα εντελώς διαδικαστικό θέμα το οποίο δεν έχει τελεσιδικήσει  καθώς  εκκρεμεί η προσφυγή μου στο Διοικ. Εφετείο όπου δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι θα απαλλαγώ και γι αυτό.

Εδώ και τρία χρόνια ο Παπαδόπουλος και η παρέα του επενδύουν σε προσωπικό και “συνδικαλιστικό”επίπεδο με προσβολές, συκοφαντίες και ψέματα, στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, στα ΜΚΔ, σε κάθε συνδικαλιστικό forum και με κάθε τρόπο. Έφτασε μάλιστα στο σημείο ο συνδικαλιστής Παπαδόπουλος να επικροτεί ουσιαστικά την απόφαση της υπουργού να θέτει σε αργία εκπαιδευτικούς για τη γνώμη τους σε απόφαση ΠΥΣΔΕ (συνέδριο ΟΛΜΕ, Ιούλιος 2022). Ούτε αυτό ενδιαφέρει την πλειοψηφία του ΔΣ; Και όλα αυτά για ένα θέμα, για το οποίο δικαιώθηκα πανηγυρικά και αμετάκλητα σε κάθε βαθμίδα: Β/θμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, Υπουργείο, Δικαιοσύνη.

Έχω δυόμισι χρόνια που αντικαταστάθηκα από τη θέση του ΔΔΕ από την κ. Κεραμέως  (μαζί με όλους τους εκλεγμένους ΔΔΕ με τη διαδικασία επιλογής του 2016) και συνεχίζω να ασκώ τα καθήκοντά μου ως εκπαιδευτικός. Όλο αυτό τον καιρό υφίσταμαι συνεχή στοχοποίηση και κατασυκοφάντηση. Ως πολίτης αυτής της χώρας και ως άνθρωπος έχω κάθε δικαίωμα να αποταθώ στη δικαιοσύνη για να με προστατέψει από τη συνεχή και βάναυση προσβολή της αξιοπρέπειάς μου. Δεν υπάρχει επομένως καμιά συνδικαλιστική δίωξη και δη προϊσταμένου σε υφιστάμενο όπως εντελώς παραπλανητικά αφήνεται να αιωρείται στο ψήφισμα.

Ασκώ μόνο το δικαίωμά μου να υπερασπιστώ τον εαυτό μου. Δεν μπορεί κάποιος να να συκοφαντεί και στη συνέχεια να κρύβεται πίσω από την ιδιότητα του συνδικαλιστή.»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω