Τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας υποδέχτηκε στο πολιτικό της γραφείο, η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου. Στη συνάντηση συζητήθηκε μια σειρά ζητημάτων που απασχολούν τους Στρατιωτικούς των Ενόπλων Δυνάμεων και ο τρόπος με τον οποίο θα μπορούσαν να επιλυθούν.

Αμέσως μετά τη συνάντηση η κα Μπίζιου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι πάντα μεγάλη μου χαρά να συναντώ ανθρώπους του στρατεύματος. Με τα μέλη της ΕΣΠΕΘ έχουμε άριστη συνεργασία μέσα από γόνιμους και εποικοδομητικούς διαλόγους, με γνώμονα πάντα την βέλτιστη επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν τον κλάδο. Σήμερα συζητήσαμε μια σειρά σημαντικών ζητημάτων, όπως η μισθολογική και συνταξιοδοτική εναρμόνιση των Μονίμων Εθελοντών Μακράς Θητείας (ΟΠΥ/ΕΠΥ/ΕΜΘ) με την βαθμολογική τους προαγωγή, η υποχρεωτική συνταξιοδότηση των επαγγελματιών Οπλιτών στο 50ο έτος της ηλικίας ακόμη και αν τα χρόνια υπηρεσίας τους δεν ξεπερνούν τα 22 με αποτέλεσμα να λαμβάνουν μειωμένη σύνταξη. Επίσης τα μέλη της αντιπροσωπείας με ενημέρωσαν για το θέμα της καταβολής της αποζημίωσης της νυχτερινής εργασίας, αλλά και για τα περίπολα πυρασφάλειας που επιβαρύνουν το στρατιωτικό προσωπικό.

Οι στρατιωτικοί μας είναι από τους πλέον νευραλγικούς επαγγελματικούς κλάδους και η εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα τους, μικρά και μεγάλα, που δυσκολεύουν την καθημερινότητά τους είναι προτεραιότητα για τη Νέα Δημοκρατία και για εμένα προσωπικά. Δεσμεύτηκα να επικοινωνήσω άμεσα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας προκειμένου να τον ενημερώσω για τους προβληματισμούς και τα αιτήματα των μελών της ΕΣΠΕΘ.

Η κυβέρνηση της ΝΔ στέκεται έμπρακτα στο πλευρό των Ενόπλων Δυνάμεων της πατρίδας μας, αναγνωρίζοντας τον κρίσιμο ρόλο τους στην ασφάλεια της χώρας μας».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω