Αντιπλημμυρικά έργα στον ποταμό Γκουμπασανιώτη, που είναι ο τελικός αποδέκτης σχεδόν όλων των ρεμάτων και χείμαρρων που διαρρέουν το Δήμο Κιλελέρ,  δρομολογεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την έγκριση διάθεση πίστωσης του έργου προϋπολογισμού 1.108.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και περιλαμβάνει εργασίες σε συνολικό μήκος περίπου 10 χιλιομέτρων:

-καθαρισμού με αφαίρεση της επιφανειακής αυτοφυούς βλάστησης (καλαμιές κλπ), την αφαίρεση των φερτών και των απορριμμάτων καθώς και την εκρίζωση, κοπή και απομάκρυνση θάμνων και μεμονωμένων δένδρων που φράσουν την ροή.

-επισκευή τεχνικών τοπικά και σε θέσεις ανάλογα με τις αστοχίες που έχουν σημειωθεί

-αποκατάσταση λιθορριπής προστασίας κοίτης και πρανών.

«Σε συνεργασία με το Δήμαρχο Κιλελέρ Θανάση Νασιακόπουλος και τις τεχνικές μας υπηρεσίες δρομολογούμε έργα ουσίας που δημιουργούν συνθήκες ασφάλειας μέσω της πρόληψης, προστατεύοντας ταυτόχρονα και το περιβάλλον. Σε μια δύσκολη εποχή για τα δημόσια έργα, διεκδικούμε και αξιοποιούμε τους αναγκαίους πόρους από την Πολιτεία για έργα που λειτουργούν,  δημιουργούν συνθήκες ασφάλειας  και αποδίδουν τη χρησιμότητα τους στα όλο και πιο συχνά, απρόβλεπτα και έντονα καιρικά φαινόμενα της εποχής» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω