Επίσημη έναρξη λειτουργίας των ενοριακών συσσιτίων με τον αγιασμό, που τελείται στην Ανάληψη Βόλου

Αρχίζει επίσημα η λειτουργία των ενοριακών συσσιτίων της τοπικής Εκκλησίας, που προσφέρουν καθημερινά 2.000 μερίδες ζεστού φαγητού σε ισάριθμα άπορα άτομα σε όλη τη Μαγνησία. Το σήμα εκκίνησης για το νέο εκκλησιαστικό έτος δίνεται με τον καθιερωμένο πανηγυρικό εσπερινό που θα τελεστεί στη μνήμη του Οσίου Ευφροσύνου του μαγείρου.

Ο εσπερινός θα τελεστεί σήμερα Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, στον ιερό ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνατίου, με τη συμμετοχή των εφημερίων και των εθελοντριών που διακονούν στο Κέντρο Σίτισης του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου «Δος ημίν σήμερον» και στα ενοριακά Σπίτια Γαλήνης Χριστού.

Στο τέλος του εσπερινού ο Σεβασμιώτατος θα τελέσει τον αγιασμό για την έναρξη λειτουργίας των ενοριακών συσσιτίων και θα μιλήσει προς τους συμμετέχοντες, ενώ θα ακολουθήσει δεξίωση στο περιστύλιο του ναού.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Ιγνάτιος υπογραμμίζει ότι «όλα τα Σπίτια Γαλήνης θα λειτουργούν εντός του Σεπτεμβρίου. Ορισμένα έχουν ήδη αρχίσει τη λειτουργία τους και άλλα θα αρχίσουν την επόμενη εβδομάδα».

Με τον αυριανό αγιασμό έναρξης της λειτουργίας των Σπιτιών Γαλήνης, επαναδραστηριοποιείται, ουσιαστικά, το σώμα των εθελοντριών, με τον Σεβασμιώτατο να απευθύνει κάλεσμα να συμμετάσχουν στην κοινή προσπάθεια και άλλες εθελόντριες. Στόχος και προσδοκία είναι να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία της συγκεκριμένης προσπάθειας και να καλύπτονται πάντα οι καθημερινές ανάγκες που υπάρχουν για ένα ζεστό πιάτο φαγητό σε κάθε τραπέζι και σε κάθε φτωχικό σπιτικό.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του κ. Ιγνατίου «θα ανταποκριθούμε στις ανάγκες», ενώ αναφέρει παράλληλα ότι θα γίνει σωστός καταμερισμός των εθελοντριών, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες που θα προκύψουν στη διάρκεια της χρονιάς.

Ιδιαίτερα συγκινητική είναι, εξάλλου, η διαπίστωση ότι οι ενορίτες προσφέρουν γενναιόδωρα από το υστέρημά τους, για να εφοδιαστούν οι αποθήκες των Σπιτιών Γαλήνης με τα αναγκαία για την παρασκευή των συσσιτίων για απόρους. Υπογραμμίζοντας την συνδρομή του κόσμου σε κάθε ενορία, ο κ. Ιγνάτιος επισημαίνει ότι «δεν έχουμε χορηγίες, δεν έχουμε κάποια επιδότηση, είναι το ελάχιστο που ο καθένας προσφέρει, γιατί βλέπει ότι αυτό είναι μια καθημερινή ανάγκη στις ενορίες. Βλέπει να ετοιμάζεται το φαγητό, οι ίδιες οι γυναίκες προσφέρουν τα μέγιστα και έχει δημιουργηθεί κύμα εμπιστοσύνης, που επιτρέπει οι άνθρωποι να φροντίζουν να μην σταματήσει να υπάρχει τροφοδοσία, για να υπάρχει καθημερινά φαγητό για τους απόρους».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Περισσότερα Εδω