Την επίσημη παραίτησή του από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαρισαίων ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και πρώην δήμαρχος κ. Απόστολος Καλογιάννης, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως οι διαδικασίες για την αναπλήρωσή του θα ανοίξουν άμεσα.

«Μετά από 24 χρόνια, ολοκληρώνοντας την αυτοδιοικητική μου πορεία, αποχωρώ από το Δημοτικό Συμβούλιο κλείνοντας έναν κύκλο παρουσίας και έντονης δραστηριότητας με μοναδικό κίνητρο το καλό του τόπου μου. Χωρίς να υπολογίζω κόπους και θυσίες υπηρέτησα το Δήμο μας απ ́ όλες τις θέσεις. Ένα υπέροχο ταξίδι με τους άξιους συνοδοιπόρους μου, χωρίς να υπολογίζω πολιτικό κόστος, χωρίς να υπολογίζω προσωπικό ή παραταξιακό συμφέρον. Υπερασπίστηκα τους συμπολίτες μου με αυταπάρνηση σε δύσκολες στιγμές. Φεύγω πλήρης γιατί έκανα το καθήκον μου με όλες μου τις δυνάμεις, με εργατικότητα και ανιδιοτέλεια.

Η πόλη μου με τίμησε και μόνο ευχαριστίες έχω για τους συμπολίτες μου. Οι συνοδοιπόροι μου έχουν την γνώση και την εμπειρία να αναλάβουν την σκυτάλη και να υπηρετήσουν το Δήμο μας, τώρα και στο μέλλον από θέσεις ευθύνης. Οι διαδικασίες για την αναπλήρωσή μου στο Δημοτικό Συμβούλιο θα ανοίξουν άμεσα.

Επιθυμώ επίσης να ευχαριστήσω όλους τους δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων, καθώς και τους φορείς της Λάρισας, για τη συνεργασία μας κατά τη διάρκεια της αυτοδιοικητικής μου πορείας. Στη νέα δημοτική αρχή εύχομαι δύναμη να συνεχίσει το δύσκολο έργο της μετεξέλιξης της αγαπημένης μας Λάρισας σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη.»

Δήμος Λαρισαίων: Φεύγει ο Καλογιάννης, σε τεντωμένο σχοινί η ενότητα της «Συμπαράταξης»

Ο τέως Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης έκλεισε και επίσημα με δημόσια δήλωσή του τον αυτοδιοικητικό του κύκλο, μετά τη βαριά ήττα στις εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου. Ωστόσο, η επόμενη ημέρα για την «Συμπαράταξη», την παράταξη που διοίκησε τη Λάρισα για εννέα συνεχόμενα χρόνια, μόνον στρωμένη με ροδοπέταλα δεν είναι…

Και δεν είναι μόνον η εύλογη αποσυσπείρωση και η απογοήτευση που αποτελούν τα πρώτα απότοκα μίας ήττας, ούτε η αποχώρηση πρωτοκλασάτων στελεχών όπως οι δύο πρώην αντιδήμαρχοι Πάνος Σάπκας και Μιχάλης Αναστασίου οι οποίοι παραιτήθηκαν από το αξίωμα του Δημοτικού Συμβούλου στην αρχή της τρέχουσας θητείας.

Ο πλέον δύσκολος γρίφος που καλείται να λύσει ο κ. Καλογιάννης κλείνοντας πίσω του την πόρτα, είναι μία παράταξη, κατά το δυνατόν ενωμένη. Ωστόσο, οι διεργασίες και οι ζυμώσεις όλο το τελευταίο διάστημα, μάλλον προδιαγράφουν μία δύσκολη και γεμάτη επιπλοκές «γέννα» της διάδοχης κατάστασης.

Τουλάχιστον αυτό διαφαίνεται από τον προβληματισμό που επικρατεί σε μερίδα εκλεγμένων και μη της “Συμπαράταξης”, για τις μεθοδεύσεις βάσει των οποίων επιχειρείται η διαδοχή του κ. Καλογιάννη. Κυρίαρχο επίδικο, αποτελεί ο τρόπος της αντικατάστασης του τέως δημάρχου ως επικεφαλής. Και αυτό γιατί ορισμένοι υποστηρίζουν σθεναρά πως για να μπορέσει στη «Συμπαράταξη» να πνεύσει ξανά άνεμος ανανέωσης και αισιοδοξίας, θα πρέπει οι όποιες επιλογές να φέρουν τη μέγιστη δυνατή λαϊκή νομιμοποίηση. Ακόμη κι αυτή του νέου επικεφαλής της Δημοτικής Ομάδας, που θα μπορούσε για παράδειγμα να γίνει και με μία άτυπη εκλογή από τη βάση, μεταξύ των όποιων ενδιαφερόμενων.

Όπως όλα δείχνουν όμως αυτή η προοπτική δεν μπήκε ποτέ επί της ουσίας στο τραπέζι των συζητήσεων. Και με δεδομένη την άρνηση του δεύτερου «φυσικού ηγέτη» της Συμπαράταξης, Γιώργου Σούλτη, να διαδεχθεί τον κ. Καλογιάννη, στην ηγεσία της Δημοτικής Ομάδας, τα βλέμματα όλων στρέφονται στους τρεις – βασικούς – ενδιαφερόμενους: Τον Θάνο Αδαμόπουλο, τον Δημήτρη Δεληγιάννη και τον Ντίνο Διαμάντο. Ποιοι εξ’ αυτών εν τέλει θα κάνουν το βήμα εμπρός στην εκλογική διαδικασία που θα λάβει χώρα την ερχόμενη Πέμπτη ή Παρασκευή; Ποιοι όχι; Υπάρχει περίπτωση κάποιος ή κάποοι εξ’ αυτών να τραβήξουν τον δικό τους δρόμο; Αυτά και άλλα πολλά ακόμη ερωτήματα μένουν να απαντηθούν, με την διαδοχή του Απόστολου Καλογιάννη να αποτελεί ιστορική θρυαλλίδα εξελίξεων για τη Λάρισα…

Α.Ρ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω