Να σηκώσει ρολά από Δευτέρα ετοιμάζεται το λιανεμπόριο, εκτός από την Αχαΐα, Θεσσαλονίκη και Κοζάνη, μετά από απόφαση των ειδικών. H κυβέρνηση έκανε δεκτή την εισήγηση της επιτροπής να μην ανοίξουν τα καταστήματα στις συγκεκριμένες περιοχές μέχρι τη Δευτέρα 12 Απριλίου, λόγω της επιβαρυμένης επιδημιολογικής κατάστασης. Στο ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε προβλέπεται το άνοιγμα των mall και outlet σε κόκκινες περιοχές. Η απόφαση δεν αφορά την Αττική και όλες τις περιοχές που είναι σε “βαθύ κόκκινο”.

Στην εισήγηση των λοιμωξιολόγων εκτός από την αύξηση των κρουσμάτων ρόλο έπαιξε και η επιβάρυνση του συστήματος υγείας.

Μέσα σε ένα μήνα στην Κοζάνη οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 221,43%, στην Αχαΐα κατά 164,29% και στη Θεσσαλονίκη κατά 270,97%.

Συμβολική διαμαρτυρία πραγματοποίησαν οι καταστηματάρχες στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης, oι οποίοι δηλώνουν ότι παρά την απόφαση θα ανοίξουν τη δευτέρα τα καταστήματά τους.

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στην πανδημία, εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την αλλαγή των αποφάσεων για άνοιγμα του λιανεμπορίου σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη.

«Δεν περίμενε κανείς αυτό για να καταλάβει το μπάχαλο της κυβέρνησης. Περιμένουμε, όμως, από τον κ. Μητσοτάκη να εξηγήσει στους πολίτες τι άλλαξε μέσα σε λίγες ώρες, αλλά και να δώσει τα πρακτικά συνεδριάσεων της επιτροπής στη δημοσιότητα», αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ανακοίνωσή του.

«Άλλα λέει ο κ. Μητσοτάκης το πρωί, άλλα αποφασίζουν οι λοιμωξιολόγοι, άλλα εφαρμόζονται. Το αλαλούμ της κυβέρνησης της ΝΔ συνεχίζεται και στοιχίζει πολύ ακριβά», σχολιάζει ο υπεύθυνος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης.

«Συνιστά πρόκληση όχι μόνο κατά των κατοίκων αλλά και της κοινής λογικής», σημειώνει η Ελληνική Λύση.

«Οι παλινωδίες, η εγκληματική διαχείριση και το μπάχαλο μιας επικίνδυνης τόσο για την δημόσια υγεία, όσο και για την οικονομία Κυβέρνησης, είναι πιά το «νέο νορμάλ»», τονίζει το ΜέΡΑ25.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Μάριος Κωνσταντινίδης, Μάκης Νασιάδης

Περισσότερα Εδω