«Έβλεπα τόσες μέρες από τη Σκιάθο, τους καπνούς από την Β. Εύβοια και είπα στον εαυτό μου ότι κάτι πρέπει να κάνω κι εγώ γι’ αυτούς τους ανθρώπους», είπε στο magnesianews.gr ο κ. Φώτης Κοφινάς για το πως ξεκίνησε η πρωτοβουλία του για την συγκέντρωση ειδών ανάγκης για τους πυρόπληκτους.
Ο κ. Κοφινάς, ως ενεργός πολίτης πήρε την πρωτοβουλία να βοηθήσει τους πυρόπληκτους στην Β. Εύβοια. Επικοινώνησε με τον κ. Τζούμα, ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας skiathoslife και ζήτησε τη στήριξη των νησιωτών στην πρωτοβουλία του αυτή.
«Ζητήσαμε να φέρουν πράγματα και η ανταπόκρισή τους ήταν συγκινητική. Πολλά μαγαζιά, επιχειρηματίες, ιδιώτες, άνθρωποι από την Αγγλία, τη Γαλλία και άλλες χώρες που διαμένουν στη Σκιάθο, έδειξαν την ανθρωπιά τους και έφεραν ό,τι μπορούσε ο καθένας. Συγκεντρώσαμε μια πολύ μεγάλη ποσότητα σε τρόφιμα, ρουχισμό, πετσέτες, σκυλοτροφές, απορρυπαντικά, χαρτικά, νερά και άλλα και τα μετέφερα με το καΐκι μου στο Ψαροπούλι, στα Βασιλικά της Εύβοιας», είπε ο κ. Κοφινάς.
Ο ίδιος σημείωσε πως δεν συνεργάστηκε με κανέναν φορέα και καμία ομάδα και επέλεξε να μοιράσει τα συγκεντρωμένα είδη απευθείας στους κατοίκους χέρι με χέρι.
«Η συγκίνηση ήταν μεγάλη», παραδέχτηκε ο κ. Κοφινάς, ο οποίος όμως δεν έκρυψε την θλίψη του για την εικόνα που αντίκρισε. «Οι άνθρωποι ήταν ρακένδυτοι, αισθανόσουν τη απελπισία τους και τον φόβο τους για το αύριο. Εύχομαι κάπως να απαλύναμε τον πόνο τους», σημείωσε. Στο επόμενο χρονικό διάστημα, ο κ. Κοφινάς σχεδιάζει ακόμη ένα ταξίδι στην βόρεια Εύβοια για να μεταφέρει κι άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

 

 

Περισσότερα Εδω