Ένας μετά τον άλλο, οι δήμοι αποφασίζουν αν θα γίνουν οι μαθητικές παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου, για λόγους αποφυγής της διασποράς του κορονοϊού. Στη Θεσσαλονίκη με το βαρύ επιδημιολογικό φορτίο, οι τριήμερες εκδηλώσεις θα γίνουν κανονικά, με υποχρεωτική χρήση μάσκας για τους θεατές. Εκείνο που τώρα προβληματίζει τις υγειονομικές αρχές είναι η άρνηση ορισμένων ασθενών να διασωληνωθούν.

Τα κρούσματα κορονοϊού αυξάνονται... και τα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας δοκιμάζονται. Οι μονάδες εντατικής θεραπείας γεμίζουν ασφυκτικά από ανεμβολίαστους κυρίως ασθενείς, που μάλιστα ορισμένοι από αυτούς αρνούνται ακόμη και τη διασωλήνωσή τους.

Ανησυχητική είναι η αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα, σε αρκετές περιοχές της χώρας. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 2.098 νέα κρούσματα, 365 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι και 30 συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους.

Έκκληση απευθύνουν οι ειδικοί, για πιστή τήρηση των μέτρων παντούκαι κυρίως στις παρελάσεις.

Μετά την Ημαθία, και στην Πιερία αποφασίστηκε να μην πραγματοποιηθούν παρελάσεις, λόγω της μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων. Μοναδικό όπλο στην πανδημία παραμένει ο εμβολιασμός. Κινητές μονάδες βρίσκονται έξω από ιερούς ναούς σε πόλεις και χωριά.

Θα ενταθεί από το υπουργείο Υγείας η ενημέρωση για τα οφέλη του εμβολιασμού, ενώ ξεκινά διαδικτυακό φόρουμ, αλλά και τηλεφωνική γραμμή, όπου θα μπορεί ο καθένας να διατυπώνει τις απορίες του και να παίρνει απαντήσεις από τους γιατρούς για το θέμα.

Ρεπορτάζ: Μαρία Σταθοπούλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Περισσότερα Εδω