«Είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ενημερώθηκε ενδελεχώς και δια ζώσης από τους πλέον αρμόδιους για την αδήριτη ανάγκη ίδρυσης νέων δομών άνοιας στην Λάρισα. Είμαι βέβαιος ότι ο υπουργός, ο κ. Γεωργιάδης, και ο αρμόδιος υφυπουργός, ο κ. Βαρτζόπουλος, τους οποίους και ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση για την πραγματοποίηση της συνάντησης, θα εξετάσουν το ζήτημα με τη δέουσα προσοχή ώστε να έχουμε θετικές ειδήσεις. Άλλωστε, πρόκειται για μια κρίσιμη παρέμβαση η οποία θα ανακουφίσει πολλούς συνανθρώπους μας που πάσχουν από άνοια και συναφείς ασθένειες, καθώς και τις οικογένειές τους, πολλώ δε μάλλον που σήμερα τα προβλήματα έχουν οξυνθεί μετά τις καταστροφικές συνέπειες των πλημμυρών στην Θεσσαλία».

Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά τη συνάντηση -που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του- μεταξύ του υπουργού Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη και του υφυπουργού κ. Δημήτρη Βαρτζόπουλου με το προεδρείο της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Alzheimer και συναφών διαταραχών Ν. Λάρισας. Στη διάρκεια της συνάντησης το προεδρείο, που αποτελείτο από την πρόεδρο κ. Ελένη Καμπούρα-Νιφλή, την αντιπρόεδρο κ. Τάνια Γραμμενούδη και τον ταμία κ. Σπύρο Τσιλίκη, εξέθεσαν αναλυτικά στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας το αίτημα για την ίδρυση νέων δομών άνοιας στη Λάρισα.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, εξήρε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας το σημαντικό έργο που επιτελεί η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και συναφών διαταραχών Ν. Λάρισας. Άλλωστε, επανειλημμένως, και μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου έχει συνηγορήσει στο αίτημά της για δομές που θα καλύπτουν τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες του νομού Λάρισας. Η πλέον πρόσφατη σχετική παρέμβαση του Μάξιμου Χαρακοπούλου ήταν η Αναφορά που κατέθεσε (26.01.24) προς τον υπουργό Υγείας, στην οποία υπογράμμιζε την ανάγκη θεσμοθέτησης Κέντρου Ημέρας και Κινητής Μονάδας στη Λάρισα.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω