Το δικό της μοναπάτι στην παραπήνεια περιοχή αποκτά η Τερψιθέα μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης έργου μεταξύ του Δημάρχου Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας κ. Κ. Μπουλογιάννη.

Το έργο αφορά στην ανάδειξη μονοπατιού στην παραπήνεια περιοχή της Τερψιθέας και είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα LEADER ν. Λάρισας, με προυπολογισμό  438.000 ευρώ περίπου.

Το βασικό στοιχείο της επέμβασης είναι η διαμόρφωση του άξονα περιπάτου, ενός διαδρόμου, δηλαδή, μήκους 1.100 – 1.150 μ. περίπου και πλάτους 3,50 μ. στο μεγαλύτερο τμήμα του.      Κάθετα στον άξονα της κίνησης θα δημιουργηθούν μικρότερα ή μεγαλύτερα πλατώματα, τα οποία υποδέχονται τους αναγκαίους χώρους στάσης και τοποθετούνται με καθιστικά.

Κατά μήκος των διαδρομών προβλέπεται η τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων και η κατασκευή βρυσών. Τέλος προβλέπεται ο καθαρισμός της έκτασης του υφιστάμενου χώρου πρασίνου στην κοίτη του ποταμού και  νέα φύτευση σε όλο το μήκος της υπό διαμόρφωση έκτασης με χαμηλή βλάστηση.

Η πρόσβαση στην περιοχή του έργου πραγματοποιείται από την Ε.Ο. Λάρισας – Τρικάλων και από κάθετους και παράλληλους σε αυτήν αγροτικούς δρόμους του αναδασμού. Οι αγροτικοί δρόμοι που θα ασφαλτοστρωθούν έχουν μήκος 2.700 μ. περίπου.       Λόγω της απόστασης του έργου από τη Λάρισα και τις γύρω περιοχές (Τερψιθέα, Γιάννουλη προβλέπεται η κατασκευή χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων και λεωφορείων, διευκολύνοντας την πρόσβαση και την επίσκεψη. Ο χώρος αυτός θα δημιουργηθεί στο τέλος του δρόμου πρόσβασης, σε έκταση που ανήκει στη Δ.Κ. Τερψιθέας και καλύπτει μια επιφάνεια περίπου 4.700 τ.μ.

Στην υπογραφή της σύμβασης παρόντες ήταν επίσης ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων κ. Γ. Σούλτης, ο αν. προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων κ. Θ. Πατσιούρας και το στέλεχος της ίδιας υπηρεσίας κ. Μαρία Κωτούλα.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Περισσότερα Εδω