Αναβολή λόγω κρίσεων πανικού που επικαλέστηκε ο συνήγορος υπεράσπισης των δύο κατηγορούμενων ψαράδων από την Αλόννησο, δόθηκε στη δίκη για την υπόθεση του Γιώργου Καραμιχαηλίδη, που είχε προγραμματιστεί για χθες στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας.

Κατηγορούμενοι είναι δύο ψαράδες που είδαν για τελευταία φορά ζωντανό τον 30χρονο τότε Γ. Καραμιχαηλίδη, που διέμενε στο Βέλγιο, είχε πάει για διακοπές στην Αλόννησο με την 24χρονη φίλη του και τα ίχνη του χάθηκαν το βράδυ της Τρίτης 30 Αυγούστου 2016.

Οι δύο ψαράδες από την Αλόννησο κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος, για έκθεση ζωής σε κίνδυνο με δόλο και πρόθεση από κοινού, ενώ από την αμέλειά τους προκλήθηκε κίνδυνος για τη ζωή του, ενώ με την αναβολή της υπόθεσης, ξέσπασε η μητέρα του αγνοούμενου κα Ματούλα Κοτρώτσου, που εδώ και χρόνια ζητά απαντήσεις σχετικά με το παιδί της.

Οι δύο κατηγορούμενοι παραπέμπονται με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου απ΄το καλοκαίρι του 2020, μετά από μήνυση των δικηγόρων της μητέρας του 30χρονου κατά των δύο ψαράδων τον Φεβρουάριο του 2017 και αφού έγινε δεκτή εισαγγελική πρόταση παραπομπής των δύο ατόμων, που είδαν τελευταίοι ζωντανό τον άτυχο Γιώργο στο λιμανάκι Βότση όπου χάθηκε και η σορός του δεν βρέθηκε ποτέ.

Εισαγγελέας: Ο ένας ψαράς χτύπησε στο κεφάλι τον 30χρονο

Σύμφωνα με μάρτυρες, το απόγευμα της Τρίτης 30 Αυγούστου 2016, ο Γιώργος Καραμιχαηλίδης, που είχε πάει για διακοπές με τη φίλη του, έφυγε από το δωμάτιο της πανσιόν, όπου έμενε και πήγε στο αλιευτικό καταφύγιο του όρμου Βότση. Εκεί προσπάθησε να λύσει ένα αλιευτικό σκάφος με σκοπό να βγει στα ανοιχτά. Έγινε όμως αντιληπτός από τους ψαράδες και βούτηξε με τα ρούχα στη θάλασσα και κολυμπώντας τους προσέγγισε και τους είπε ότι θα τους δώσει 400 € για να φύγουν, αφού έριξε τον σάκο του στην πλώρη του σκάφους, αλλά δεν τον πίστεψαν και τον έριξαν ξανά στη θάλασσα.

Η εισαγγελέας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο ένας από τους δύο αλιείς δεν απώθησε απλά τον Γ. Καραμιχαηλίδη στη θάλασσα, αλλά φέρεται να τον κλώτσησε στο κεφάλι με την μπότα που φορούσε, για να μην ανέβει στο σκάφος τους, με αποτέλεσμα ο παθών να χάσεις τις αισθήσεις του και να παρασυρθεί από τα θαλάσσια ρεύματα. Τόσο αυτός όσο και ο δεύτερος ψαράς, δεν βοήθησαν τον 30χρονο που ήταν τραυματισμένος, με αποτέλεσμα το θύμα όντας σε σύγχυση να κολυμπήσει προς την έξοδο του λιμανιού και να χαθεί στο σκοτάδι.

Πηγή: magnesianews.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω