Μοιράσου το αρθρο!

Συζητήθηκε χθες στη Βουλή η τροποποίηση της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας – ΗΠΑ με την προσθήκη, μεταξύ άλλων, και του στρατοπέδου Γεωργούλα στις Ελληνικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις που πρόκειται να αναβαθμιστούν άμεσα.

Συγκεκριμένα, μετά από ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια και με ψήφους βουλευτών της Ν.Δ. η συμφωνία κυρώθηκε, παρά την αντίθεση της Αριστεράς και ιδιαίτερα του ΣΥΡΙΖΑ που την καταψήφισε. Σύμφωνα με τον βουλευτή Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κων. Μαραβέγια, η προσθήκη του στρατοπέδου Γεωργούλα στις υπό αναβάθμιση στρατιωτικές εγκαταστάσεις του νομού, έρχεται σε συνέχεια της συμπερίληψης της Βάσης Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο που πέτυχε η κυβέρνηση Μητσοτάκη τον Οκτώβριο του 2019.

 

«Στόχος των συμφωνιών αυτών που κύρωσε η Βουλή τα τελευταία 2,5 χρόνια είναι ο εκσυγχρονισμός των ελληνικών αμυντικών υποδομών, σε συνεργασία με τις ΗΠΑ οι οποίες θα παρέχουν όλα τα αναγκαία μέσα για την από κοινού αξιοποίησή τους. Πρόκειται για μια ακόμα κρίσιμη διμερή συμφωνία με την υπογραφή της κυβέρνησης Μητσοτάκη που συμπληρώνει πρόσφατες εθνικές επιτυχίες της ΝΔ, όπως η στρατηγική συνεργασία μας με την Γαλλία και ο εξοπλισμός των Ενόπλων Δυνάμεων με υπερσύγχρονα αεροσκάφη RAFALE, τορπίλες βαρέος τύπου και φρεγάτες BELHARRA».

 

Ειδικά για τα οφέλη που θα έχει η Μαγνησία από τη σύμβαση, ο κ. Μαραβέγιας εστίασε στην παρεπόμενη αναβάθμιση των τοπικών υποδομών του Βόλου και την δυνατότητα επέκτασης των εθνικών αμυντικών εγκαταστάσεων που βρίσκονται στη Μαγνησία, με την βοήθεια των ΗΠΑ.

 

«Γενικότερα, η στενότερη συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ θα ενισχύσει την αποτρεπτική ισχύ της χώρας μας, ειδικά έναντι κινδύνων που προέρχονται εξ Ανατολών, γεγονός που επιβεβαιώνει και η επικείμενη επίσημη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Ουάσινγκτον. Εκεί ο Κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και θα είναι ο πρώτος Έλληνας ηγέτης που θα μιλήσει σε κοινή συνεδρίαση της γερουσίας και της βουλής των αντιπροσώπων των ΗΠΑ», σημείωσε ο βουλευτής.

Περισσότερα Εδω