ανταπόκριση: Αχιλλέας Πατσούκας

“Ύστερα από την εμφάνιση του στελέχους “Δέλτα”, η τακτική και η στρατηγική του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού έχουν αλλάξει, δήλωσε ο Αλεξάντερ Γκίντσμπουργκ, διευθυντής του ερευνητικού κέντρου Γκαμαλέγια για την επιδημιολογία και τη μικροβιολογία του ρωσικού υπουργείου Υγείας, το οποίο ανέπτυξε το Sputnik-V «Είναι απαραίτητο να διατηρείται συνεχώς υψηλό επίπεδο αντίστοιχα προστατευτικών αντισωμάτων στο αίμα», δήλωσε ο Ρώσος επσιτήμονας στο Φόρουμ Κοινωνικών Καινοτομιών των Περιφερειών.

Όπως επισήμανε ο Γκίντσμπουργκ, το ρωσικό υπουργείο Υγείας αντέδρασε πολύ γρήγορα στις αλλαγές της επιδημιολογικής κατάστασης, εκδίδοντας οδηγίες σύμφωνα με τις οποίες είναι απαραίτητο να υποβάλλεται σε επανεμβολιασμό με το Sputnik Light(πρώτη δόση του Sputnik) κάθε έξι μήνες. Για να γίνει διαχειρίσιμος ο κορονοϊός, πρέπει το 70-75% του πληθυσμού να εμβολιαστεί, υποστήριξε ο διακεκριμένος επιστήμονας. Σε αυτή την περίπτωση, η επίπτωση θα μειωθεί, σημείωσε, ενώ ταυτόχρονα, διευκρίνισε “πως είναι απαραίτητο να παρακολουθούμε συνεχώς τις αλλαγές στον ιό”.

Υπενθυμίζουμε πως όταν είχε κυκλοφορήσει το Sputnik-V, το ισχυρό του χαρτί έναντι των άλλων εμβολίων ήταν, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Γκαμαλέγια, η ανοσία για τουλάχιστον δυο χρόνων που θα παρείχε στους εμβολιασμένους με αυτό.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Περισσότερα Εδω