Για την ανάγκη εξοικονόμησης χώρου στο Κοιμητήριο της πόλης έκανε λόγο ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Θανάσης Μαμάκος σε δήλωσή του αναφορικά με το ζήτημα της μη δυνατότητας εκταφής των νεκρών του κορωνοϊού που προέκυψε πρόσφατα, το οποίο δημιουργεί πρόβλημα χωρητικότητας. Όπως τόνισε ο κ. Μαμάκος, η Δημοτική Αρχή βρίσκεται στη διαδικασία συνεννόησης με το Υπουργείο Υγείας προκειμένου να βρεθεί η κατάλληλη λύση που θα διαφυλάττει τη δημόσια υγεία. Ειδικότερα, ο Δήμαρχος Λαρισαίων ανέφερε τα εξής:

«Οι εκταφές στο κοιμητήριο της πόλης μας και οι άνθρωποι που έχασαν την ζωή τους λόγω κορονοϊού είναι εξαιρετικής σημασίας και έρχονται να προστεθούν στο τεράστιο πρόβλημα που έχουμε με τα κενά στο κοιμητήριο μας. Να σημειώσουμε ότι το κοιμητήριο της πόλης μας έχει γύρω στους 6.500 χιλιάδες τάφους, εκ των οποίων μόνο 44 σήμερα είναι διαθέσιμοι για να γίνουν ταφές. Καταλαβαίνετε λοιπόν την αδήριτη ανάγκη να υπάρξει εκτεταμένο πρόγραμμα εκταφών προκειμένου να εξοικονομηθεί ο χώρος».

«Όσον αφορά όμως το ζήτημα υγείας που έχει να κάνει με τις εκταφές, οι οποίες τελικά δε μπορούν να γίνουν γιατί οι σοροί είναι τυλιγμένες σε σακούλες, λόγω του ότι προέρχονταν από τον κορονοϊό, είναι ένα ζήτημα υψίστης σημασίας για τη δημόσια υγεία και για το λόγο αυτό είμαστε σε στενή συνεργασία με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας, από όπου αναμένουμε και τις οδηγίες για το πως θα πρέπει να χειριστούμε το ζήτημα αυτό στο πλαίσιο της επιστήμης και της χρηστής διοίκησης».

Δείτε το βίντεο:

Βίντεο: Κώστας Τσιάρας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω