Με ποινή φυλάκισης 15 μηνών, καθώς κρίθηκε ένοχος για απόπειρα κλοπής, καταδικάστηκε προχθές από το Μονομελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο ένας 44χρονος Λαρισαίος.

Πρόκειται για τον ίδιο Λαρισαίο ο οποίος είχε συλληφθεί την περασμένη Τρίτη για απόπειρα διάρρηξης τριών σπιτιών. Όλη την περασμένη εβδομάδα, αν δεν προσπαθούσε να… κλέψει κάποιο σπίτι, βρισκόταν μεταξύ των κρατητηρίων της ΕΛ.ΑΣ. και των δικαστικών αιθουσών.

Μετά τη σύλληψη της Τρίτης, την Τετάρτη οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο, από το οποίο Δικαστήριο ζήτησε αναβολή για την Πέμπτη και στο μεταξύ αφέθηκε ελεύθερος. Μόνο που, λίγη ώρα αφότου αφέθηκε ελεύθερος, μεσημεριάτικα μπήκε στο σπίτι Λαρισαίου την ώρα που αυτός βρισκόταν στο μπάνιο και του έκλεψε το τσαντάκι. Έτσι, την Πέμπτη που ο 44χρονος προσήλθε όντως για το Δικαστήριο για να δικαστεί η υπόθεσή του και του επιβλήθηκε για τις αρχικές κλοπές ποινή φυλάκισης 5 μηνών με 3ετή αναστολή, για να αφεθεί ξανά ελεύθερος. Συνεληφθεί, όμως, εκ νέου, την ίδια ημέρα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας για την τελευταία κλοπή που… κόστισε 1.400 ευρώ στον συμπολίτη.

Έτσι, την Παρασκευή οδηγήθηκε εκ νέου στο Αυτόφωρο, μόνο που αυτήν τη φορά η ποινή φυλάκισης που του επιβλήθηκε δεν είχε αναστέλλουσα δύναμη, με τον 44χρονο να καταλήγει στη φυλακή. Κρίνεται «απολύτως απαραίτητο» να εκτίσει την ποινή του τόνισε ο Εισαγγελέας της έδρας, με αφορμή και τη διαρκή παραβατική συμπεριφορά. «Φύγατε από εδώ και πήγατε και κλέψατε πάλι» τόνισε η Πρόεδρος του Δικαστηρίου ανακοινώνοντας στον κατηγορούμενο πως η επιβληθείσα ποινή αυτήν τη φορά θα εκτιθεί.

ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΜΠΑΝΙΟ

Την περασμένη Τετάρτη και λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι ο 48χρονος Λαρισαίος όταν βγήκε από το μπάνιο του σπιτιού του, στο κέντρο της πόλης, διαπίστωσε ότι από το καθιστικό έλειπε το τσαντάκι του, το οποίο περιείχε 1.400 ευρώ και ατομικά έγγραφα. Το απόγευμα της ίδια ημέρας και στην πλατεία Ταχυδρομείου βρέθηκε πεταμένο το τσαντάκι, με τον 48χρονο να βρίσκεται τα ατομικά του έγγραφα, όχι όμως και τα χρήματα. Από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας προέκυψε ότι δράστης της κλοπής ήταν ο 44χρονος, ο οποίος φαίνεται πως εισήλθε στο διαμέρισμα από κάποια ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα. Στην κλοπή αναφέρθηκε ο 48χρονος καταθέτοντας προχθές στο Δικαστήριο, ενώ ο 44χρονος κατηγορούμενος στην απολογία του δεν φάνηκε να δίνει πειστικές εξηγήσεις για τις διαδοχικές κλοπές και απόπειρες κλοπών σε σπίτια, ακόμη και την ώρα που οι ένοικοι βρίσκονταν μέσα σε αυτά.

Ο 44χρονος είχε συλληφθεί την περασμένη Τρίτη μετά από απόπειρες διαρρήξεων κοντά στην πλατεία της συνοικίας Αβέρωφ. Νωρίς το απόγευμα αποπειράθηκε να παραβιάσει την πόρτα γειτονικού οικοπέδου, με σκοπό να μπει σε αύλειο χώρο σπιτιού, αλλά έγινε αντιληπτός από την ιδιοκτήτρια και αποχώρησε. Δεν τα κατάφερε και επέστρεψε στις 9 το βράδυ στο ίδιο σπίτι προσπαθώντας αυτήν τη φορά να παραβιάσει τη συρόμενη γκαραζόπορτα. Έγινε εκ νέου αντιληπτός και διέφυγε για να αποπειραθεί να διαρρήξει ένα τρίτο σπίτι. Παραβιάζοντας την μπαλκονόπορτα υπνοδωματίου στον 1ο όροφο μπήκε στο σπίτι την ώρα που βρισκόταν στο εσωτερικό του ο ένοικος. Έτσι, ματαίωσε την προσπάθειά του για να συλληφθεί τελικά λίγο αργότερα στην πλατεία Αβέρωφ και να παραπεμφθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Πηγή: εφημερίδα Ελευθερία

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω