Μοιράσου το αρθρο!

Γιάννης Αποστολίδης

Αλόννησος: «Γαργάρα» 5 χρόνια από Δήμο & Δασαρχείο Σκοπέλου η παράνομη υλοτόμηση Δασικής έκτασης!

Την άμεση παρέμβαση του Δασαρχείου Σκοπέλου και έλεγχο του Δήμου Αλοννήσου για την υλοτόμηση δασικής έκτασης μετά τις καταστροφές που προκάλεσε η σφοδρή κακοκαιρία τον χειμώνα του 2017, ζητά εδώ και πέντε χρόνια η παράταξη «Αλόννησος Νέα Μέρα», με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο, Γιώργο Αναγνώστου.

Σύμφωνα με την Μηνυτήρια Αναφορά του κ. Γιώργου Αναγνώστου, με ημερομηνία κατάθεσης την 16η Νοεμβρίου του 2018, η κοινωνία της Αλοννήσου είναι ανάστατη από τις μεθοδεύσεις για την υλοτόμηση του δάσους, για εμπορική χρήση, χωρίς αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου και αποφάσεις του Δασαρχείου Σκοπέλου.

Ουσιαστικά εδώ και πέντε ολόκληρα χρόνια κάποιοι επιτήδειοι που επιστράτευσαν εταιρία(;) με φορτηγά οχήματα, τρακτέρ, ερπυστριοφόρα και εργάτες, εμπαίζουν επιδεικτικά τους κατοίκους ότι τάχα είχαν ενημερώσει τον Δήμο Αλοννήσου αλλά και το Δασαρχείο, ουσιαστικά «θησαύρισαν» από τους τόνους ξυλείας που φόρτωσαν από τα δάση του ενταγμένου στο NATURA 2002 γραφικού νησιού των Σποράδων. Η ξυλεία φορτώθηκε σε ναυλωμένο(!!!) πλοίο -με δύο μάλιστα δρομολόγια- και μεταφέρθηκε στο Μαντούδι Ευβοίας με άγνωστο τελικό παραλήπτη!!!

Τέλος η παράταξη «Αλόννησος Νέα Μέρα», με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο, Γιώργο Αναγνώστου, τονίζει -με δεδομένο ότι η τοπική κοινωνία δεν θέλει να βλέπει το δασικό πλούτο να ρημάζεται, χωρίς ο δημότης να κερδίζει κάτι προς όφελός του- ότι είναι κάθετα ενάντιοι σε τέτοιου είδους πρακτικές και θέτει το εξής ερώτημα προς τους αρμοδίους φορείς:

«Θα μας απαντήσουν ποιος έκανε τη δασική μελέτη και σε ποιες τσέπες μπήκαν τα λεφτά από την υλοτόμηση του δάσους του νησιού μας;»

 

Περισσότερα Εδω