Η δημοτική παράταξη «Λαρισαίων Κοινόν» με ανακοίνωσή της για την αλλαγή σκυτάλης του δημοτικού συμβούλου Αλέξανδρου Νάρη με τον Οδυσσέα Μπόρο τονίζει τα εξής:

Αλλαγή σκυτάλης -Τιμή στον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό

Η δημοτική παράταξη «Λαρισαίων Κοινόν» δημιουργήθηκε για να εκπροσωπήσει τους Λαρισαίους και Λαρισαίες, να προτείνει λύσεις και να εργαστεί για την επίλυση των προβλημάτων της πόλης μας, αλλά και για να εκφράσει τον ταυτοτικό Κοινοτισμό στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η Λάρισα, για να ανταποκριθεί στις προκλήσεις των καιρών, χρειάζεται νέα πρόσωπα με φρέσκιες ιδέες, για εξωστρεφή και πραγματικά αναπτυξιακό σχεδιασμό, γιατί αξίζει και μπορεί να γίνει μία σύγχρονη ευρωπαϊκή μητρόπολη που θα δημιουργεί θέσεις εργασίας για τους νέους και θα είναι ελκυστική και βιώσιμη για τους δημότες της. Μόνο μέσα από αυτό το πρίσμα μπορεί να γίνει κατανοητό το πως ένας επικεφαλής παράταξης, ο Κώστας Βαϊούλης, παραιτείται δίνοντας τη θέση του στον πρώτο σε σταυρούς υποψήφιο του ψηφοδελτίου και η περηφάνια και συγκίνηση, με την οποία ένα χρόνο μετά, παραιτείται ο Αλέξανδρος Νάρης, δίνοντας έτσι την ευκαιρία για πρώτη φορά στην ιστορία της Λάρισας, ένας Βορειοηπειρώτης, ο Οδυσσέας Μπόρος, να ορκιστεί Δημοτικός Σύμβουλος.

Ο Οδυσσέας Μπόρος

 

Έχει τεράστια σημασία, αποτελεί σταθμό για την πόλη μας η είσοδος αυτού του ανθρώπου στο Δημοτικό Συμβούλιο. Οι Βορειοηπειρώτες διατηρούν ιστορικούς δεσμούς αιώνων με τη Λάρισα. Η είσοδος στο δημοτικό συμβούλιο ενός μέλους της Βορειοηπειρωτικής κοινότητας είναι πράξη ταυτόχρονα συμβολική αλλά και ουσιαστική, ως αναγνώριση της δυναμικότητας της δημιουργικής- παραγωγικής κοινότητας των αδελφών μας από την Βόρειο Ήπειρο στον Δήμο Λαρισαίων.

Ο εμπαιγμός που έχουν δεχθεί οι Βορειοηπειρώτες όλα αυτά τα χρόνια, τα «χτυπήματα» στην πλάτη για την εξαγορά ψήφων, η ύβρις που δέχθηκαν πρόσφατα μέσα από μια κατάπτυστη επιστολή που απέστειλε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου στο Υπουργείο Εξωτερικών (!) με την οποία ζητούσε να μάθει αν οι Βορειοηπειρώτες μπορούν να λέγονται έτσι, βρίσκουν την απάντησή τους στον άνθρωπο που αναλαμβάνει την θέση του δημοτικού συμβούλου.

Ο Οδυσσέας Μπόρος, καταγόμενος από τη Βόρεια Ήπειρο, είναι ελεύθερος επαγγελματίας στον χώρο των κατασκευών στη Λάρισα. Επιπλέον, δραστηριοποιείται στον Σύνδεσμο Βορειοηπειρωτών «Ο Πύρρος» και στην ομώνυμη ποδοσφαιρική ομάδα και έχει ως στόχο την ανάδειξη της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς μίας περιοχής όπου χτυπάει Ελληνική καρδιά, αλλά και να αναδείξει τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι Έλληνες της Βόρειας Ηπείρου.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω