Ο Γέροντας έχει πλήρη διαύγεια και επικοινωνεί με το περιβάλλον του. Χθές , τις πρώτες πρωινές ώρες, μετά από απόφαση των γιατρών της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού, αφαιρέθηκε η τραχειοστομία στην οποία είχε υποβληθεί ο Ηγούμενος Εφραίμ, ο οποίος νοσεί από κορονοϊό.

Οπως αναφέρει το πρακτορείο Ορθοδοξία, μετά τη σημερινή αποσωλήνωση ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου θα παραμείνει στον Ευαγγελισμό για λίγες ημέρες ώστε να συνεχιστεί η παρακολούθηση από τους θεράποντες ιατρούς του και να θεωρηθεί ασφαλής η κατάστασή του.

Ο Γέροντας έχει πλήρη διαύγεια και επικοινωνεί με το περιβάλλον του. Υπενθυμίζεται ότι ο Γέροντας Εφραίμ βρίσκεται στον Ευαγγελισμό από τις 28 Μαΐου αφού βρέθηκε θετικός στον ιό ενώ στις 4 Ιουνίου οι γιατροί είχαν κρίνει αναγκαία την διασωλήνωσή του.
Είχε υποστεί σηπτικό σοκ

Υπενθυμίζεται ότι η υγεία του μοναχού είχε επιδεινωθεί εξαιτίας επιπλοκών που οφείλονταν σε λοιμώξεις της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας. Πληροφορίες είχαν αναφέρει μάλιστα πως ο ηγούμενος Εφραίμ υπέστη βαρύ σηπτικό σοκ. Παρ’ όλα αυτά φαίνεται πως τα νέα πλέον είναι ενθαρρυντικά και αρχίζει να κερδίζει τη μάχη.

Να σημειωθεί οτι ο γέροντας Εφραίμ διατηρεί στενή σχέση με την πόλη του Βόλου, είναι πνευματικός πολλών Βολιωτών, μεταξύ των οποίων και του Αχιλλέα Μπέου, ενώ πολλοί επαγγελματίες της πόλης εργάζονται στο μοναστήρι.

Περισσότερα Εδω