Τα δύο μέλη του Σκοπευτικού Συλλόγου Φαρσάλων που συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας κατηγορούμενα για τα αδικήματα «της παράβασης του νόμου περί όπλων και της παραβίασης της νομοθεσίας περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς».

Ο 50χρονος και η 53χρονη κρίθηκαν αθώοι για την κατηγορία της οπλοκατοχής, ενώ ο 50χρονος κρίθηκε ένοχος για την παράνομη γό­μωση – αναγόμωση φυσιγγίων με το Δικαστήριο να του επιβάλει ποινή φυλάκισή 2 ετών (με 3ετή αναστολή) και χρηματικό πρόστιμο 2.500 ευρώ.

Τα δυο μέλη του Σκοπευτικού Συλλόγου συνελήφθησαν, καθώς όπως αναφέρει η «Ελευθερία» μετά από έρευνα αστυνομικών στο σπίτι και στην επιχείρηση του 50χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 30 πυροβόλα όπλα, 3.728 φυσίγγια πυροβόλων όπλων, ποσότητα αντιμονίου βάρους 20,5 κιλών, καθώς και 800 νομίσματα, το σύνολο σχεδόν των οποίων, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. «εμπίπτει στις διατάξεις της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων».

Στη συνέχεια συνελήφθη και η 54χρονη για πλημμελή φύλαξη των όπλων, καθώς για τα 30 από τα όπλα που κατασχέθηκαν, είχε εκδοθεί άδεια κατοχής στο όνομά της και για λογαριασμό του σκοπευτικού συλλόγου. Σημειώνεται πως η υπό­θεση της κατοχής των αρχαίων νο­μισμάτων έχει παραπεμφθεί στην προανάκριση.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω