Μοιράσου το αρθρο!

Η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτής Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή παρίστατο, στην παράδοση εξοπλισμού σε σχολικές μονάδες του Ν. Μαγνησίας, από την αρμόδια εταιρεία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών «ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.» (ΚΤΥΠ Α.Ε.), η οποία πραγματοποιήθηκε στις 18 και 19 Ιανουαρίου 2023.
Οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής του Νομού, οι οποίες βρίσκονται στις περιοχές του Βόλου, της Ν. Ιωνίας, του Αλμυρού, του Βελεστίνου, της Σκοπέλου, της Αγχιάλου και του Πτελεού είχαν απευθύνει αιτήματα προς την ΚΤΥΠ Α.Ε. αποτυπώνοντας τις ανάγκες τους και ευελπιστώντας στην άμεση κάλυψή τους. Σημειώνεται ότι η υποβολή, προς την ΚΤΥΠ Α.Ε., τυποποιημένου αιτήματος από τις διευθύνσεις των σχολικών μονάδων, οι οποίες και καταγράφουν, λεπτομερώς, τις ακριβείς ανάγκες τους, αποτελεί προϋπόθεση για την ένταξή τους στο χορηγικό πρόγραμμα της εποπτευόμενης εταιρείας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.
Αρχικά, την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2023, η Υφυπουργός, σε στενή συνεργασία τόσο με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων όσο και με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚΤΥΠ ΑΕ κ. Θ. Γιάνναρη, προγραμμάτισαν την παράδοση εξοπλισμού, αποτελούμενου από γραφεία, βιβλιοθήκες, γραφεία ηλεκτρονικών υπολογιστών, θρανία, καθίσματα και πίνακες μαρκαδόρου, στο 4ο νηπιαγωγείο Αλμυρού, 13ο νηπιαγωγείο Βόλου, 1ο ειδικό νηπιαγωγείο Βόλου, 3ο δημοτικό Βόλου, 21ο δημοτικό Βόλου, 32ο δημοτικό Βόλου, γυμνάσιο Βελεστίνου, γυμνάσιο Πτελεού, 1ο λύκειο Νέας Ιωνίας, 1ο δημοτικό Νέας Αγχιάλου.
Την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2023, η Υφυπουργός Παιδείας και ο Δήμαρχος της Σκοπέλου κ. Στ. Περίσσης, μαζί με τους εκπροσώπους της ΚΤΥΠ ΑΕ, επισκέφθηκαν σχολεία της Σκοπέλου, και, συγκεκριμένα, το 1ο, 2ο , 3ο και 4ο Νηπιαγωγείο, το 1ο, 2ο και 3ο δημοτικό καθώς και το λύκειο του νησιού και παρέδωσαν τον σχετικό σχολικό εξοπλισμό .
Οι μαθήτριες, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί υποδέχθηκαν, με μεγάλη χαρά, την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων στα σχολεία τους, της προσέφεραν ζωγραφιές και της παρουσίασαν καλλιτεχνικά δρώμενα, που είχαν ετοιμάσει ειδικά για την επίσκεψή της, αντάλλαξαν ευχές για τη νέα χρονιά, συζήτησαν για την σχολική καθημερινότητα και τις αγαπημένες τους δραστηριότητες ενώ η ίδια ευχαρίστησε, θερμά, τα παιδιά και τους διδάσκοντες για τις υπέροχες εκδηλώσεις που είχαν ετοιμάσει.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα σχολεία του Νομού Μαγνησίας, που, μέχρι στιγμής, έχουν ωφεληθεί, κατόπιν υποβολής σχετικών αιτημάτων, ανέρχονται σε σύνολο 39 και καλύπτουν την πλειονότητα των περιοχών. Η πρώτη φάση παράδοσης του σχολικού εξοπλισμού είχε πραγματοποιηθεί μέχρι και τις 20 Οκτωβρίου 2022 σε 21 σχολεία ενώ, η πρόσφατη παράδοση, που αφορούσε σε 18 σχολικές μονάδες, ολοκληρώθηκε στις 19 Ιανουαρίου 2023, με κάποιες σχολικές μονάδες να λαμβάνουν εξοπλισμό και στις δυο φάσεις του προγράμματος, δεδομένου ότι τα αιτήματά τους είχαν επικαιροποιηθεί μετά την πρώτη φάση της παράδοσης μέσω των διαδοχικών αιτήσεών τους.
Η υφυπουργός Παιδείας εξέφρασε, για ακόμα μια φορά, τις ειλικρινείς ευχαριστίες της στον διευθύνοντα σύμβουλο της ΚΤΥΠ ΑΕ κ. Θ. Γιάνναρη για την ενεργή υποστήριξη προς τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τις σχολικές μονάδες τονίζοντας ότι η ΚΤΥΠ ΑΕ ανταποκρίνεται, πάντοτε, στα αιτήματα των διευθυντών με την ιδιαίτερη κοινωνική ευαισθησία και υψηλό αίσθημα ευθύνης που την διακρίνει. Ενώ, δεν παρέλειψε να επαναλάβει την αξία της εταιρικής υπευθυνότητας, που, μέσα από την ηθική, κοινωνική και αειφορική διάστασή της, ενισχύει την προσπάθεια αναβάθμισης του εκπαιδευτικού έργου και συμβάλλει καταλυτικά στη διευκόλυνση της καθημερινής λειτουργίας των σχολείων και στην εξυπηρέτηση της εκπαιδευτικής και σχολικής κοινότητας.

ΓΙΑ ΤΟ ASTRA.GR -ASTRA TV
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ

Περισσότερα Εδω