Ο τερματοφύλακας της Σέριφ Τιράσπολ, Γιώργος Αθανασιάδης, μίλησε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ, στην εκπομπή Πρώτη Σελίδα και τον Πέτρο Μαυρογιαννιδη.

Αναλυτικά παρακατώ ολόκληρη συνέντευξη:

Γιώργο συγχαρητήρια για την εμφάνιση στο παιχνίδι με την Σαχτάρ, την πρόκριση για πρώτη φορά της ομάδας σου σε ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ και γενικά για την παρουσία σου στην Σέριφ Τιράσπολ…

«Ευχαριστώ πολύ για τα καλά λόγια. Η εμπειρία του Τσάμπιονς Λιγκ είναι ξεχωριστή, είναι όνειρο ζωής για κάθε ποδοσφαιριστή να παίζει σε αυτή τη διοργάνωση. Δόξα τω Θεω καταφέραμε και βάλαμε μια ομάδα από την Μολδαβία σε αυτή την μεγάλη διοργάνωση, σε ομίλους για πρώτη φορά. Χθες παίξαμε το πρώτο μας παιχνίδι, κερδίσαμε, πήγαμε όλοι στην ομάδα καλά και χαιρόμαστε γι’ αυτό. Είμαστε σε όμιλο φωτιά ναι. Δυνατές ομάδες, αλλά εμένα μου αρέσει αυτό. Θα παίξουμε με μεγάλες ομάδες, που θαυμάζουμε».

Μήπως έχεις κάποιο νέο για τον τραυματισμό του Δημήτρη Κολοβού;

«Μίλησα με τον Δημήτρη για τον τραυματισμό του, πριν λίγο. Γύρισε πάλι το πόδι του, δε νομίζω να είναι κάτι σοβαρό, πιστεύω ότι θα είναι έτοιμος για το παιχνίδι με την Ρεάλ».
Πως μπορεί να πειστεί ένας ποδοσφαιριστής να αφήσει την ΑΕΚ, την Αθήνα και να πάει σε μια ομάδα και μια πόλη άγνωστη και με ιδιαιτερότητες;

Να σου πω την αλήθεια το έψαξα μόνος μου, με τον ατζέντη μου. Έβλεπα πάνω κάτω τι γίνεται και στην ΑΕΚ κι επειδή δεν είμαι άνθρωπος που θα κάτσω πάνω στο συμβόλαιό μου και θα απλά θα κοιτάζω και θα λέω ότι είμαι σε μια ομάδα, διευκόλυνα και την ΑΕΚ, αλλά ήρθα σε μια ομάδα που ρίσκαρα, αλλά θα είχα παιχνίδια. Και έτσι και η ΑΕΚ δεν θα είχε πολλούς τερματοφύλακες στο ρόστερ».

Πως είναι η ζωή στο Τιράσπολ;

«Η ζωή είναι πολύ ήρεμη εδώ. Μια πόλη με 130 χιλιάδες κατοίκους, κλειστή κοινωνία, χωρίς πολλά πράγματα να κάνεις. Αλλά έχει καλά μέρη για φαγητό, τεράστια πάρκα για την οικογένεια. Εμείς έχουμε ένα καταπληκτικό προπονητικό κέντρο, με 15 γήπεδα για προπόνηση, ξενοδοχείο, κολυμβητήρια, εστιατόρια και τρία γήπεδα για επίσημα παιχνίδια. Μας παρέχουν τα πάντα. Είναι λίγο δύσκολα γιατί είμαστε γκρίζα ζώνη, δηλαδή πετάς για Κισινάου και από εκεί οδικώς σε 60 χιλιόμετρα φτάνεις στο Τίρασπολ. Αλλά μετά από λίγο καιρό το συνηθίζεις».

Θα έμενες και μετά το τέλος του δανεισμού;

«Δεν ξέρω ακόμα αν θα μείνω και τι θα γίνει. Όλα τα παιδιά εδώ, έτσι όπως πάμε, πιστεύουμε πρώτα ο Θεός για κάτι καλύτερο».

Μετά τις καλές εμφανίσεις, σε θυμόμαστε και στην Ελλάδα. Πως δεν έπιασε ο Αθανασιάδης στην ΑΕΚ και διάφορα άλλα σχετικά…

«Στα δύσκολα όλοι είναι απέναντί μου. Μόνο η οικογένειά μου και λίγοι άνθρωποι είναι δίπλα μου και βλέπουν τι περνάω. Στα δύσκολα όλοι είναι απέναντί μου, αυτό έχω καταλάβει. Στα εύκολα και όταν όλα πηγαίνουν καλά όλοι είναι δίπλα σου. Δυστυχώς τον Έλληνα τον έχουν υποτιμημένο στη χώρα του και στο εξωτερικό μας έχουν σαν βασιλιάδες».

Δεν θεωρείς ίσως, ότι η νορμάλ κριτική, κάπου πέρυσι ήταν δικαιολογημένη μέχρι ένα σημείο;

«Ο πρώτος που κάνει κριτική στον εαυτό μου είμαι εγώ. Ήμουν ο πρώτος που βγήκα και είπα ότι δεν ήμουν τόσο καλός στην ΑΕΚ, όσο ήμουν στον Αστέρα. Δεν κρύφτηκα πίσω από το δάχτυλό μου. Ήξερα ότι είχα παραπάνω πράγματα να δώσω. Δεν ήμουν τόσο καλός, όσο πιστεύω σαν Γιώργος. Είναι όμως η συνολική εικόνα της ομάδας, όχι μόνοεγώ. Δε σημαίνει ότι αν εγώ ήμουν πολύ καλός θα κερδίζαμε το παιχνίδι. Όλοι μαζί δεν ήμασταν καλά κι αυτό φαινόταν μες στο γήπεδο».

Σε δυσκόλεψε ίσως και το μια παίζει ο Τσιντώτας μια ο Αθανασιάδης; Λένε οι τερματοφύλακες ότι δε σε αφήνει να βρεις ρυθμό αυτό το ροτέισον…

«Δε μου αρέσει κι εμένα το ροτέισον στους τερματοφύλακες. Δεν είναι πολύ καλό, αλλά κάποιες φορές βγαίνει και κάποιες όχι. Η ΑΕΚ το προσπάθησε τη χρονιά που πήρε το πρωτάθλημα και της βγήκε με τον Χιμένεθ προπονητή και πήγε να το ξανακάνει. Από εκεί και πέρα είναι στο χέρι του προπονητή. Δεν μπορώ να του πω ή θα τα παίξω όλα ή καθόλου ή μη με βάζεις εναλλάξ. Ότι μου πει ο προπονητής θα το κάνω».

Την ΑΕΚ την παρακολουθείς;

«Την παρακολουθώ την ΑΕΚ. Είδα τα δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια. Από τη μία είπα ότι εφόσον αποκλείστηκε θα πάει καλύτερα στο πρωτάθλημα και το πιστεύω ότι θα πάει καλύτερα. Θα έχουν ένα παιχνίδι την εβδομάδα και θα είναι πιο συγκεντρωμένοι. Είδα και το παιχνίδι της πρεμιέρας με τον Ιωνικό, έχει πάρει πολύ καλούς παίκτες, πολύ ποιοτικούς και γρήγορους μπροστά. Δηλαδή αν παίζει ο Τσούμπερ με τον Λέβι στην πτέρυγα θα γίνεται χαμός. Έχει κάνει πολύ καλή ομάδα και πιστεύω να φτάσει εκεί που της αξίζει ξανά».

Θα επέστρεφες, ίσως έχοντας στο μυαλό σου και την προοπτική του νέου γηπέδου;

«Το μόνο που σκέφτομαι αυτή τη στιγμή, είναι να τελειώσουν με το καλό αυτοί οι αγώνες, όλοι οι αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ και να έχω την υγεία μου. Εγώ έχω ακόμη έναν χρόνο συμβόλαιο με την ΑΕΚ και τον πρώτο λόγο δεν τον έχω εγώ, τον έχει η ΑΕΚ. Το καλοκαίρι θα επιστρέψω, θα τα βάλουμε κάτω με τη διοίκηση και τον προπονητή, να δούμε τι θέλουν αυτοί από μένα και τι θέλω εγώ από αυτούς και αν βρούμε μία λύση καλώς».

Περισσότερα Εδω