Το ζήτημα των επικίνδυνων φθορών σε ακίνητα της Λάρισας, έφερε με ερώτησή του ο επικεφαλής της «Ορμής Ανανέωσης» κ. Νίκος Γαμβρούλας, στο δημοτικό συμβούλιο Λάρισας.

Ο κ. Γαμβρούλας ζήτησε από τη δημοτική αρχή να αναλάβει πρωτοβουλίες για να καταγραφούν φθορές σε ακίνητα της πόλης και αν προτίθεται να χρησιμοποιήσει και οποιαδήποτε ηλεκτρονικά μέσα προς την κατεύθυνση αυτή.

Απαντώντας ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολεοδομίας κ. Καλτσάς τόνισε κατηγορηματικά πως «είναι φύση αδύνατο χιλιάδες κατοικίες και μάλιστα κατοικίες καθ’ ύψος να ελεγχθούν και να βρεις την πηγή του προβλήματος…

Όταν έχεις να αντιμετωπίσεις μία πόλη με χιλιάδες κατοικίες, άρα με χιλιάδες έγνοιες για πιθανό πρόβλημα, δεν έχεις παρά να περιμένεις από τον συμπολίτη ή τον ιδιοκτήτη κάτι να κάνει. Ο νομοθέτης έχει πει ευθέως ότι όταν κάνεις ένα ακίνητο έχεις και την ευθύνη του ακινήτου. Όταν όμως υποπίπτει στην υπηρεσία ένα τέτοιο θέμα βεβαίως και επιλαμβάνεται, αλλού κάνουν συστάσεις, αλλού γίνονται περισσότερο αυστηροί με πρόστιμα. Υπάρχει άλλο μέσο; Θεσμικά,  νομοθετικά η υπηρεσία πρέπει να κάνει κάποια δουλειά με βάση το νόμο. Δε μπορεί να γίνει παγκόσμια πρωτοτυπία στην πόλη της Λάρισας, οι υπάλληλοι της πολεοδομίας να βγαίνουν και να χτυπάνε τα κουδούνια και να λένε για να δούμε το πρόβλημα ποιο είναι..»

Ο κ. Καλτσάς κατέληξε με την πρόταση πως «πρέπει τα ακίνητα να αποκτήσουν ένα μηχανικό υπεύθυνο συντήρησης όπου θα εκδίδεται – και κατά την πρόταση του ΤΕΕ- μία πρόταση πενταετίας ότι η οικοδομή είναι στη σωστή κατάσταση».

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω