Με μια λιτή ανακοίνωση στην σελίδα του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός υπογραμμίζει:

«Είναι αυτονόητο, αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα κάθε γυναίκας να κάνει τις δικές της επιλογές αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τη ζωή της. Δεν θα συμμετάσχω στο Συνέδριο γονιμότητας και αναπαραγωγικής αυτονομίας».

Ιστορικό

Υπενθυμίζεται ότι το βίντεο για την προώθηση «1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας: Όρια και Επιλογές», που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα, 2-4 Ιουλίου, προκάλεσε πραγματικό σάλο και πλήθος αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εξαιτίας του σεξιστικού περιεχομένου του.

Στο βίντεο πρωταγωνιστεί μια γυναίκα, η οποία αφοσιώνεται στις σπουδές και την καριέρα της και ξαφνικά φτάνει η μέρα των 41 γενεθλίων της. Σε αυτό το σημείο μια φωνή της λέει «και ξαφνικά, έρχεται η μέρα που κλείνεις τα πολλά. Κι έτσι απλά, αρχίζει ο απολογισμός. Όχι γι’ αυτά που έκανες, αλλά γι’ αυτά που θα έπρεπε να έχεις κάνει. Άντε τι κάθεσαι; Πότε θα παντρευτείς; Πότε θα γίνεις μάνα; Πέρασες στο πανεπιστήμιο. Έπιασες μια καλή δουλειά. Γνώρισες τον άνδρα των ονείρων σου. Και ξαφνικά μαθαίνεις, ότι αυτό το 4 στον διψήφιο αριθμό της ηλικίας σου, δεν σου επιτρέπει να γίνεις μητέρα».

Η πρωταγωνίστρια του διαφημιστικού σποτ απογοητευμένη διερωτάται «τι έχω κάνει λάθος;» και η φωνή της απαντά «τίποτα δεν έχεις κάνει λάθος. Απλά δεν γνώριζες».

Μετά τη σωρεία αντιδράσεων, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανακοίνωσε την απόσυρση της αιγίδας της ΠτΔ από το Συνέδριο, ενώ και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Θοδωρής Λιβάνιος, ανακοίνωσε την απόσυρση της ΕΡΤ και του ΑΠΕ-ΜΠΕ από χορηγούς επικοινωνίας.

newsroom onlarissa.gr με πληροφορίες από news.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Περισσότερα Εδω