Άδειασε από τους δεκάδες κυματοθραύστες (μπλόκια) ο κεντρικός άξονας του λιμανιού Αγιοκάμπου. Ο νέος εργολάβος προχωρά με εντατικούς ρυθμούς το έργο και τα απο­τελέσματα είναι εμφανή.

Παρόλα αυτά, ο πολύτιμος χώρος που καταλάμβαναν οι κυματοθραύστες παραμένει κλειστός για την ασφάλεια των επισκεπτών, των επαγγελματιών και ερασιτεχνών αλιέων, καθώς οι εργασίες συνεχίζονται με τους ογκώδης γερανούς. Να σημει­ώσουμε ότι η επανεκκίνηση του έρ­γου (μετά από 2,5 χρόνια) έγινε στις 14 Ιουνίου 2022 και για τον νέο ανάδοχο ισχύουν όλες οι συμβατικές υποχρεώσεις που είχαν υπογράφει εξ αρχής. Το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωσή του είναι 18 μήνες, με προϋπολογισμό που ανέρχεται στο 1.731.321,88 ευρώ, με τον ΦΠΑ.

Ο νότιος βραχίονας του λιμανιού θα μείνει κλεοιστός, ενώ προσβάσιμος εί­ναι ο βόρειος βραχίονας (παλιό λι­μάνι) προκειμένου να συνεχιστεί ομα­λά κάθε δραστηριότητα.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι εργασίες αφορούν θωράκιση του λιμανιού (αλιευτικού καταφυγίου) Αγιοκάμπου Δήμου Aγιάς, με κυματοθραύστες (μπλόκια), βυθοσκόπηση και εκβά­θυνσή του, καθώς και αποκατάσταση ζημιών ή αντικατάσταση των πυργί­σκων παροχής νερού και ρεύματος».

Πηγή: Ελευθερία (Λένα Κισσάβου)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω