Ως «ρεαλιστικό» και με ποσά ρεκόρ από ίδιους πόρους για έργα, χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό του 2023 για τον Δήμο Λαρισαίων, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Θάνος Αδαμόπουλος, στο πλαίσιο της συνεδρίασης το βράδυ της Τρίτης, για την έγκρισή του.

Ο προϋπολογισμός του νέου έτους ανέρχεται σε 186.119.681,47 ευρώ, ενώ το τεχνικό πρόγραμμα στα 74 εκ. ευρώ εκ. των οποίων από ίδιους πόρους προβλέπεται να δαπανηθούν το 2023 περί τα 7,5 εκ. ευρώ. Ποσό ρεκόρ, όπως είπε ο κ. Αδαμόπουλος για να προσθέσει ότι «παρόλη τη δύσκολη συγκυρία ο Δήμος Λαρισαίων συνεχίζει και επενδύει από το ταμείο του για έργα και επενδύσεις».

Ο αντιδήμαρχος συνέχισε λέγοντας πως «τα υπόλοιπα 67 εκ. ευρώ περίπου είναι χρηματοδοτήσεις για έργα και επενδύσεις. Αυτά δεν είναι νούμερα που απλά σκεφτόμαστε το τι θα κάνουμε. Είναι έργα δημοπρατημένα και συνεχιζόμενα ή έργα που δημοπρατούνται αυτή τη στιγμή. Γι’ αυτό και ο προϋπολογισμός μας είναι ρεαλιστικός. Είναι μία δουλειά που γίνεται στον Δήμο συνολικά».

Σημειώνεται τέλος πως όπως τονίστηκε, η αντικατάσταση των λαμπτήρων με νέας τεχνολογίας (led) αναμένεται να δώσδει σημαντική «ανάσα» στα έξοδα, λόγω του ενεργειακού. Όσο πιο γρήγορα ολοκληρωθεί η εργολαβία, τόσο πιο γρήγορα θα φανεί αυτή η θετική αλλαγή.

Α.Ρ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω