Το Περιστέρι ξεκίνησε με το… αριστερό τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις, καθώς ηττήθηκε από τη Τσμόκι Μινσκ με 87-85, για τον έβδομο όμιλο του FIBA Europe Cup.

Οι παίκτες του Σωτήρη Μανωλόπουλου, ανέτρεψαν διαφορά 18 πόντων στο τέταρτο δεκάλεπτο, στέλνοντας το ματς στην παράταση. Όμως, την ύστατη στιγμή οι γηπεδούχοι έμειναν πιο ψύχραιμοι και βγάζοντας κρίσιμες άμυνες, πήραν τη νίκη μέσα από τα χέρια της ομάδας των δυτικών προαστίων.

«Κλειδί» στην αναμέτρηση έπαιξε το ποσοστό από τη «γραμμή της φιλανθρωπίας» (76% 16/21, έναντι 65% 23/35 για το Περιστέρι), όπως και οι ασίστ (24-18), αλλά και οι πόντοι στον αιφνιδιασμό που δέχθηκε το Περιστέρι (15)

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Κλαρκ με 15, ενώ για τους Περιστεριώτες, ξεχώρισε ο Πέτεγουεϊ με 20 και οι ΜπράουνΜακΚρι με 14.

Το ματς:

Το Περιστέρι ξεκίνησε εντυπωσιακά και πήρε προβάδισμα έντεκα πόντων, χάρη στους Χρυσικόπουλο και Πέτεγουεϊ, μόλις στα πρώτα τέσσερα λεπτά της αναμέτρησης (2-13). Με τους Γουόρνερ και Τραστσινέτσκι, η Τσμόκι μείωσε στους τέσσερις, ενώ ο Κλαρκ πίσω από τα 6.75, έφερε τη διαφορά στο καλάθι δύο λεπτά πριν τη λήξη του δεκαλέπτου, διαφορά που διατηρήθηκε μέχρι και το τέλος της πρώτης περιόδου (23-25).

Στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου, ο Μίλερ «χτύπησε» πίσω από τη γραμμή του τρίποντου, για να επαναφέρει τη διαφορά στους πέντε, ωστόσο ο Γιάνκοβιτς λίγα λεπτά αργότερα, ισοφάρισε με γκολ-φάουλ σε 28-28. Με τον ίδιο τρόπο ο Άπσο έφερε τους γηπεδούχους στο +4, τρία λεπτά πριν την ανάπαυλα και παρά την προσπάθεια του Μορέιρα να μειώσει, οι Λευκορώσοι οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με προβάδισμα εννέα πόντων, από τις τρεις εύστοχες βολές του Γουόρνερ (49-40).

Στο πρώτο δίλεπτο της τρίτης περιόδου, η Τσμόκι δημιούργησε διψήφια διαφορά (53-40). Με τον Μπράουν και τον Μίλερ, η ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου μείωσε στους δέκα, ωστόσο οι γηπεδούχοι βρήκαν τον τρόπο για να βρεθούν στο +14, τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου (61-47). Με τον Κλαρκ το προβάδισμα «άγγιξε» τους είκοσι πόντους, όμως Μωραϊτης και ΜακΚρι το επανάφεραν στους 14 (70-56).

Στο ξεκίνημα του τελευταίου δεκαλέπτου, οι φιλοξενούμενοι με τους Πέτεγουεϊ και Μίλερ, «ροκάνισαν» ακόμη περισσότερο τη διαφορά, κατεβάζοντας την σε μονοψήφιο νούμερο (70-65). Τέσσερα λεπτά πριν το τέλος, ο Μπράουν μείωσε στο πόντο, επεκτείνοντας στο 15-0 το σερί της ομάδας του, πριν το διακόψει ο Άπσο με κάρφωμα (72-71). Ο Σαλούστρος ισοφάρισε 1:20 πριν το τέλος, ενώ ο Πέτεγουεϊ ανέτρεψε πλήρως την κατάσταση, τριάντα δεύτερα πριν την ολοκλήρωση του ματς. Ο Κλαρκ ισοφάρισε άμεσα και έτσι το ματς οδηγήθηκε σε παράταση (77-77).

Σε αυτήν, ο ΜακΚρι έβαλε μπροστά τους φιλοξενούμενους τρία λεπτά πριν το τέλος, με τον Τραστσινέτσκι να ισοφαρίζει σε 85-85 στο τελευταίο λεπτό. Ο Μπλίζνιουκ έδωσε τη «χαριστική βολή» είκοσι δευτερόλεπτα πριν τη λήξη και έτσι το Περιστέρι, δεν κατάφερε να «αποδράσει» με το «διπλό» από τη Λευκορωσία.

Τα δεκάλεπτα: 23-25, 49-40, 70-56, 77-77, 87-85 παρ.

Διαιτητές: Βελίκοφ (Βουλγαρία), Ουεχέντρικ (Εσθονία), Νικολάι (Ρουμανία)

Τσμόκι Μινσκ (Ρόστισλαβ Βέργκουν): Γιάνκοβιτς 8, Άπσο 14, Κλαρκ 15, Γουόρνερ 11, Τραστσινέτσκι 7, Ερνάτζεζ 10, Μπελιάνκου 13, Μπλίνιουκ 7, Ντόντου 2, Κούζμιν, Σταμπρούσκι, Παραλίου

Περιστέρι (Σωτήρης Μανωλόπουλος): Χρυσικόπουλος 8, Μίλερ 11, Μωραϊτης 4, Πέτεγουεϊ 20, Σαλούστρος 5, Μπράουν 14, Κατσίβελης 4, Μανιάς, ΜακΚρι 14, Μορέιρα 5, Τόλα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΜΠΡΟΣ

Περισσότερα Εδω