Πέθανε η Ρόνι Μπένετ, η θρυλική τραγουδίστρια των Ronettes σε ηλικία 78 ετών. Η ίδια έφυγε από τη ζωή, μετά από γενναία μάχη με τον καρκίνο.

Η Ρόνι Σπέκτορ ήταν γνωστή ως η τραγουδίστρια των Ronettes, ενός γυναικείου συγκροτήματος που ίδρυσε μαζί με την αδερφή της, Εστέλ, και την ξαδέρφη τους, Νέντρα, τη δεκαετία του 1960. Οι Ronettes εδραιώθηκαν στην παγκόσμια μουσική σκηνή με το τραγούδι «Be My Baby» το 1963 και γνώρισαν την επιτυχία μέχρι το 1967, όταν και αποφάσισαν να τραβήξουν χωριστούς δρόμους.

Στην ιστοσελίδα της, αναφέρεται για τον θάνατό της, «ο αγαπημένος μας άγγελος, η Ronnie, έφυγε ήσυχα από αυτόν τον κόσμο μετά από μια σύντομη μάχη με τον καρκίνο. Στο πλευρό της ήταν η οικογένειά της και ο σύζυγός της. Η Ronnie έζησε τη ζωή της με μια περίεργη αίσθηση του χιούμορ και ένα χαμόγελο στο πρόσωπό της γεμάτη αγάπη και ευγνωμοσύνη. Θα ζει μαζί με όλους όσοι τη γνώρισαν, την άκουσαν ή την είδαν».

Όταν χωρίστηκαν οι Ronettes, ξεκίνησε και ο εφιάλτης για τη Ρόνι Σπέκτορ, καθώς παντρεύτηκε τον Φιλ Σπέκτορ, τον παραγωγό του συγκροτήματος, ο οποίος την κρατούσε φυλακισμένη στο σπίτι τους και της απειλούσε τη ζωή.

Η ίδια κατάφερε να αποδράσει μετά από μερικά χρόνια και να συνεχίσει την καριέρα της με μεγάλη επιτυχία και συνεργασίες με γνωστούς καλλιτέχνες. 

Το 2004, το όνομά της παρέμεινε χαραγμένο στην ιστορία της μουσικής καθώς εισήχθη στο Rock & Roll Hall of Fame, με τις Ronettes να την ακολουθούν το 2007.

 

//platform.twitter.com/widgets.jshttps://platform.instagram.com/en_US/embeds.js

Περισσότερα Εδω