Θέλοντας να συνδράμουν στον έργο της ανάκρισης για την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη αντιπροσωπεία της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας με επικεφαλής τον πρόεδρό της κ. Δημήτρη Βερβεσό βρέθηκε στη Λάρισα.

Ανήμερα της «μαύρης επετείου», επισκέφθηκε τον ειδικό εφέτη ανακριτή της υπόθεσης καταθέτοντας υπόμνημα στο πλαίσιο της παράστασης προς υποστήριξης της κατηγορίας. Ακόμη, παραδόθηκε νέα έκθεση πραγματογνωμοσύνης από ειδικό εμπειρογνώμονα προκειμένου να διευκολυνθούν και άλλες πιθανών πτυχές του δυστυχήματος.

Όπως τόνισε ο κ. Βερβεσός κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα, το πρωί της Τετάρτης, μέχρι σήμερα έχουν αργήσει να κληθούν στην ανάκριση τα μεσαία βαγόνια των ευθυνών, οι άνθρωποι δηλαδή που διαχειρίστηκαν την σύμβαση 717, ενώ έπρεπε να αποδοθούν ευθύνες και στους μηχανοδηγούς».

Από πλευράς του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας μιλώντας για την εθνική τραγωδία επεσήμανε: «ομολογουμένως καμία λέξη δεν μπορεί να αποδώσει το μέγεθος της οδύνης και της οργής. Το δικηγορικό σώμα από την πρώτη στιγμή έθεσε ένα σαφές αίτημα: να υπάρχει ταχεία και πλήρη διερεύνηση των αιτίων και φυσικά να αποδοθούν ευθύνες όπου κι αν ανήκουν, όσο ψηλά κι αν φτάνουν.»

Τέλος, σχολιασμός έγινε για τη δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Γιώργου Φλωρίδη ότι η δίκη για τα Τέμπη θα ξεκινήσει τον Ιούνιο.

Δείτε βίντεο:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω