Μοιράσου το αρθρο!

Εκοιμήθη εν Κυρίω πλήρης ημερών o τέως εφημέριος επί πολλές δεκαετίες της Ενορίας Αγίου Γεωργίου Αγριάς.

Με τα αισθήματα της κατ΄άνθρωπον λύπης, αγγάλεται η προς Κύριον εκδημία του αοιδίμου ήδη Πρωτοπρεσβυτέρου Βασιλείου Τάτσιου, διατελέσαντος επί πολλές δεκαετίες Εφημερίου του Ενοριακού Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Δ.Ε.Αγριάς του Δ.Βόλου, κοιμηθέντος το βράδυ της 18ης Σεπτεμβρίου 2022.

Ο μακαριστός π.Βασίλειος γεννήθηκε στους κόλπους ευσεβούς οικογενείας, γαλουχήθηκε από τους γονείς του στην χριστιανική πίστη και ζωή και από μικρή ηλικία είχε πόθο του ιερατικού διακονήματος.

Ενυμφεύθη με την ευγενική και εκλεκτή σύζυγό του Σωτηρία με την οποία αξιώθηκαν από το Θεό να αποκτήσουν ένα τέκνο.

«Ο θανών δεδικαίωται», όπως λέει ο Απόστολος Παύλος, με την έννοια ότι μαζί με την ολοκλήρωση της επίγειας ζωής, ολοκληρώνεται και η σχέση του κάθε ανθρώπου με την αμαρτία. Άρα, εφόσον βρίσκεται ενώπιον του δίκαιου Κριτού, ο άνθρωπος δεν χρειάζεται πλέον τις κρίσεις των ανθρώπων. Ο μακαριστός πατήρ αφιέρωσε τη ζωή του επί πολλές δεκαετίες στην Εκκλησία του Χριστού και ο δίκαιος Κριτής θα τον ανταμείψει για όλον τον μόχθο που κατέβαλε στην επίγεια ζωή του. Το έργο του αποτυπώνεται στα πρόσωπα όλων των ενοριτών της ενορίας του.

Ο π.Βασίλειος εργάσθηκε πολύ, επί των ημερών του ανεγέρθηκαν τα Ιερά Παρεκκλησια της Οσίας Παρασκευής της Νέας Επιβατινής και των Αγίων Νεομαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης.

Ο Θεός να χαρίσει την Βασιλεία Του στον εκλεκτό Λειτουργό Του και την εξ Ύψους παρηγορία στην καλή του πρεσβυτέρα Σωτηρία, στον υιό του και την εγγονή του.

Ας είναι αιωνία η μνήμη του.

Κηδεύεται σήμερα Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 12.00 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καρδίτσας.

Σημείωση: Η ταφή θα πραγματοποιηθεί στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Χανδακλή Παλαμά

Περισσότερα Εδω