Τον οδικό χάρτη που θα ακολουθήσει ο Δήμος Λαρισαίων προκειμένου να μειώσει τις ενεργειακές του δαπάνες, ως επιταγή της γενικευμένης κρίσης αλλά και των όσων ζητεί η κεντρική κυβέρνηση, παρουσίασε ο Δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης στο δημοτικό συμβούλιο της Τρίτης.

Ο κ. Καλογιάννης ενημερώνοντας το σώμα, χαρακτήρισε μεταξύ άλλων ως «τιμωρητικού χαρακτήρα» την απόφαση της κυβέρνησης να θέσει εκτός διαδικασιών επιχορηγήσεων δήμους που δε θα πιάσουν το στόχο της μείωσης του 10% τις ενεργειακές τους δαπάνες.

Σε ότι αφορά τον Δήμο Λαρισαίων, προανήγγειλε πως «αυτές τις ημέρες θα προχωρήσει σε ορισμό ενεργειακού συντονιστή που θα επιβλέπει όλη τη διαδικασία της εξοικονόμησης».

Πρόσθεσε δε, πως «είμαστε τυχεροί από την αποψή ότι η εξοικονόμηση αυτή, λέγεται ότι μπορεί να εξασφαλιστεί και από τον οδοφωτισμό. Καταλαβαίνετε εδώ ότι έχει ιδιαίτερη αξία η υπογραφή πριν λίγες ημέρες, της σύμβαση εξοικονόμησης. Θα ανάψουμε (σ.σ. εντός του 2023) 20.000 νέα led στην πόλη, με αποτέλεσμα η εξοικονόμηση αυτή να θεωρείται εκ προοιμίου δεδομένη».

Ο κ. Καλογιάννης ωστόσο, είπε με νόημα ότι χρειάζεται «μία συνολική προσπάθεια όλων που πρέπει να τη δούμε σε σχέση με τις παροχές που δίνει ο δήμος προς τους φορείς και τους πολίτες, είτε πρόκειται για κολυμβητήρια, άλλες αίθουσες, γυμναστήρια… Αυτή πρέπει να είναι μία συλλογική προσπάθεια όλων για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε σ’ αυτό το ενεργειακό τσουνάμι» κατέληξε.

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω