Απεργιακή συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο της Λάρισας πραγματοποίησαν σήμερα, το πρωί της Τρίτης τα μέλη της τοπικής ΔΑΣ – ΟΤΑ, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που κήρυξε η ΠΟΕ – ΟΤΑ.

Κύρια αφορμή της σημερινής κινητοποίησης αποτέλεσαν τα εργατικά δυστυχήματα που έλαβαν χώρα σε δήμους, με θύματα υπαλλήλους στον τομέα της καθαριότητας. Συγκεκριμένα: «του θανάτου της συναδέλφου στο Ξυλόκαστρο που εργαζόταν στην αποκομιδή ανασφάλιστη» όπως επεσήμανε σε δηλώσεις του ο γενικός γραμματέας του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμων νομού Λάρισας κ. Δημήτρης Χατζίκος.

Στα αιτήματα της απεργίας, όπως αυτά παρατέθηκαν σε σχετική ανακοίνωση των μελών της ΔΑΣ – ΟΤΑ Λάρισας, περιλαμβάνονται τα εξής: «η λήψη μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων, οι τακτικοί έλεγχοι, επισκευή βλαβών και τακτική συντήρηση των οχημάτων, η ενίσχυση του ΣΕΠΕ, η ενίσχυση του πλαισίου για τον τεχνικό ασφάλειας, η αναγνώριση του εργατικού ατυχήματος και οι έγκαιρες αποζημιώσεις για τα θύματα, ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας».

Το παρών στη συγκέντρωση έδωσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Λάρισας κ. Πέτρος Κρίκης, καθώς κι ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας κ. Γιάννης Σκόκας.

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω