Μεγάλη είναι η προσέλευση ασθενών που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό τις τελευταίες ημέρες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Ενδεικτική της γενικότερης εικόνας είναι η έκρηξη κρουσμάτων covid που υπάρχει στην περιοχή μας καθώς προχθές Τρίτη οι μολύνσεις ήταν 916 και χθες Τετάρτη 611.

Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει καμία νοσηλεία στο ΠΓΝΛ και κανείς διασωληνωμένος ασθενής με covid.  Ωστόσο, καθημερινά τα επείγοντα δέχονται αρκετά περιστατικά, χωρίς όμως να χρειάζονται νοσηλεία. Τα συμπτώματα είναι ήπια, διαρκούν 2 με 3 ημέρες και κυρίως πρόκειται για χαμηλό πυρετό και πονοκέφαλο. Οι ασθενείς δεν χρήζουν νοσηλείας και παίρνοντας κάποια φαρμακευτική αγωγή επιστρέφουν στα σπίτια τους για την πενθήμερη καραντίνα.

Εξάλλου το νοσοκομείο βρίσκεται σε επαγρύπνηση και είναι ανοιχτή μία κλινική covid (η οφθαλμολογική) με 21 κλίνες οι οποίες αυτή την στιγμή είναι όλες κενές.

Στην Παιδιατρική Κλινική σήμερα Πέμπτη είναι κατειλημμένες οι 7 από τις 10 κλίνες, όμως ως στιγμής πρόκειται μόνο για ύποπτα κρούσματα.

Αθανασία Παύλου

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω