Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 4-0 του Απόλλωνα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, με τον Ζοζέ Μαουρίσιο να πετυχαίνει το πρώτο τέρμα για τους «πράσινους» στο 30ο λεπτό.

Με βάση όσα έγραψε η επίσημη σελίδα της Super League, ο 33χρονος Βραζιλιάνος έγινε ο πρώτος παίκτης του Παναθηναϊκού που πετυχαίνει το πρώτο γκολ, μετά από τον Αντώνη Πετρόπουλο, που το είχε κάνει το 2010.

Ωστόσο, ξένος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού είχε να το κάνει εδώ και 40 χρόνια και ήταν ο Χουάν Ραμόν Ρότσα το 1981. Ο Μαουρίσιο είναι ο πέμπτος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, που κάνει… σεφτέ. Και επίσης ο τρίτος Βραζιλιάνος μετά τους Πάολο Ντα Σίλβα και Μάρκος Αντόνιο.

Αναλυτικά οι παίκτες του Παναθηναϊκού, που πέτυχαν πρώτο γκολ στη σεζόν:

1971: Αντώνης Αντωνιάδης

1981: Χουάν Ραμόν Ρότσα

1997: Γιώργος Χ. Γεωργιάδης

2010: Αντώνης Πετρόπουλος

2011: Ζοζέ Μαουρίσιο

Οι Βραζιλιάνοι που πέτυχαν πρώτο γκολ στη σεζόν:

1993: Πάολο Ντα Σίλβα (ΑΕΛ)

2008: Μάρκος Αντόνιο (ΠΑΟΚ)

2021: Ζοζέ Μαουρίσιο (Παναθηναϊκός)

Άλλες πρωτιές:

Στο ίδιο παιχνίδι της Λεωφόρου είχαμε και την πρώτη αποβολή, αυτή του Άντονι Φατιόν του Απόλλωνα Σμύρνης. Εκεί και την πρώτη ασίστ, που την έδωσε ο Χουανκάρ, για να κάνει το 2-0 ο Καρλίτος. Ο Άντριαν Ριέρα του Αστέρα Τρίπολης ήταν ο πρώτος που αντικαταστάθηκε στο φετινό πρωτάθλημα και ο πρώτος που μπήκε ήταν ο Ενέκο Καπίγια. Ο Χερόνιμο Μπαράλες του Αστέρα, είδε την πρώτη κίτρινη κάρτα.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΜΠΡΟΣ

 

Περισσότερα Εδω