Περιοδεία στις πλημμυρόπληκτες περιοχές των Φαρσάλων από τον Ιανό πέρυσι το Σεπτέμβριο έκανε ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Κόκκαλης, διαπιστώνοντας ότι τα απαιτούμενα έργα θωράκισης από ένα νέο ενδεχόμενο ακραίο καιρικό φαινόμενο, δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Παράλληλα, ο κ. Κόκκαλης συναντήθηκε με το δήμαρχο Φαρσάλων κ. Μάκη Εσκίογλου με τον οποίο συζήτησε τα προβλήματα και τις ανάγκες του δήμου στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας αποκατάστασης των ζημιών.

Στη δήλωσή του που ακολούθησε ο Λαρισαίος πολιτικός εξέφρασε την αγωνία του για τη μη ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών έργων, αλλά και τη δυσαρέσκειά του για την μη αποζημίωση πληγέντων πολιτών για το έγγειο κεφάλαιο.

Αναλυτικά στη δήλωσή του ο κ. Κόκκαλης τόνισε τα εξής: «Έχει περάσει ακριβώς ένας χρόνος μετά τις καταστροφικές συνέπειες των πλημμυρικών φαινομένων του Ιανού, που είχαν ως αποτέλεσμα να χαθεί ανθρώπινη ζωή και να προκληθούν τεράστιες ζημιές σε δημόσιες υποδομές και περιουσίες και δυστυχώς βρισκόμαστε στο σημείο μηδέν! Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Δήμου Φαρσάλων, τα μεγάλα και απολύτως απαραίτητα έργα που χρειάζονται ώστε να μη ζήσουμε ξανά την περυσινή τραγωδία, δεν έχον προχωρήσει ακόμη από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το υπουργείο Υποδομών! Όπως διαπίστωσα από τις επαφές που είχα σε πλημμυρόπληκτα χωριά, τα αντιπλημμυρικά έργα δεν έχον ολοκληρωθεί ενώ μπήκαμε ήδη στο φθινόπωρο. Επιπρόσθετα, υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια για τις αποζημιώσεις αφού υπάρχουν πληγέντες που δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ για την απώλεια έγγειου κεφαλαίου, δηλαδή αποθηκευμένα προϊόντα, εξοπλισμό, γεωτρήσεις κ.α. Την ίδια ώρα αδυνατούν να εντοπίσουν τον υπεύθυνο, ενώ εκκρεμούν αρκετές ενστάσεις στον ΕΛΓΑ. Τέλος, εξίσου σημαντικό είναι και το ζήτημα της ολοκλήρωσης της αγροτικής οδοποιίας που κυριολεκτικά ισοπεδώθηκε, αφού ο δήμος Φαρσάλων δεν έχει τα απαιτούμενα κονδύλια για να φέρει σε πέρας τις εργασίες αποκατάστασης. Τις επόμενες ημέρες θα φέρω συνολικά το ζήτημα στη βουλή με ερώτησή μου. Ο χειμώνας έρχεται και δε θα συγχωρεθεί καμία ολιγωρία»!

Δείτε φωτογραφίες:

Περισσότερα Εδω