Ο Δήμος Λαρισαίων, κατανοώντας τις ανάγκες των συμπολιτών του, στέκεται πάντα αρωγός στο πλευρό των παιδιών και των οικογενειών τους προσπαθώντας να καλύψει ποιοτικά τόσο τις εκπαιδευτικές όσο και τις ψυχαγωγικές ανάγκες των φιλοξενούμενων παιδιών στους Παιδικούς Σταθμούς και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών. Με πρωταρχικό στόχο την ασφάλεια και την εξοικείωση των παιδιών με την κολύμβηση και το στοιχείο του νερού, ξεκινούν τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου στο Κολυμβητήριο Νέας Πολιτείας δωρεάν μαθήματα κολύμβησης για τα παιδιά των Παιδικών Σταθμών και των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ). Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα πετυχημένο και δημοφιλές πρόγραμμα του Δήμου το οποίο εφαρμόστηκε με επιτυχία κατά τις προηγούμενες χρονιές και διακόπηκε απότομα λόγω των συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία. Η είδηση της επανέναρξης έγινε δεκτή με ιδιαίτερο ενθουσιασμό από γονείς και τα παιδιά καθώς φέτος διευρύνεται εντάσσοντας παιδιά που είναι εγγεγραμμένα, με ή χωρίς voucher, στα ΚΔΑΠ του Δήμου.

Τα μαθήματα αναλαμβάνουν δύο ειδικευμένοι εκπαιδευτές κολύμβησης ενώ παράλληλα θα παρίσταται ναυαγοσώστης και προσωπικό της Διεύθυνσης Παιδείας. Για την ασφάλεια των παιδιών και την παιδαγωγική κάλυψη του προγράμματος έχει γίνει διαμοιρασμός των τμημάτων ανά ηλικία και αριθμό. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται τις ημέρες Δευτέρα ως Παρασκευή 14:30 – 15:00 για τα παιδιά των Παιδικών Σταθμών και Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 15:00 – 15:40 για τα παιδιά των ΚΔΑΠ. Ο συνολικός αριθμός παιδιών που δήλωσαν ενδιαφέρον ξεπερνά τα 200.

Το πρόγραμμα μαθημάτων δωρεάν μαθημάτων κολύμβησης πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Διοίκησης, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης και της Διεύθυνση Παιδείας με τη συνεργασία του Αθλητικού Τμήματος της ΔΗ.ΚΕ.Λ.

Την Τετάρτη 7 Ιανουαρίου, στο Κολυμβητήριο Νέας Πολιτείας πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση για το πρόγραμμα στην οποία συμμετείχαν οι εκπαιδευτές, ο Πρόεδρος της ΔΗ.ΚΕ.Λ, κ. Βαγγέλης Μόρας, ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, κ. Δημήτρης Δεληγιάννης και η Διευθύντρια Παιδείας κ. Σταυρούλα Μπαξεβάνου. Μικροί και μεγάλοι ενθουσιάστηκαν με τις εγκαταστάσεις του Κολυμβητηρίου και ανυπομονούν να ξεκινήσουν τα μαθήματα.

Ο κύκλος μαθημάτων θα ολοκληρωθεί στο τέλος του Ιούνιου 2023.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω