Ο ΟΦΗ επέστρεψε εμφατικά στις νίκες, επικρατώντας εύκολα στο «Γ. Καμάρας» του Απόλλωνα Σμύρνης με 3-0.

 

Η ομάδα της Κρήτης προηγείτο ήδη με 2-0 στο 26’ χάρη σε τέρματα του Λάζαρου Λάμπρου, ενώ ο Φελίπε Γκαγιέγος «σφράγισε» το τελικό σκορ στο 63’ έπειτα από εκπληκτική απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» είχε μείνει με δέκα παίκτες από το 19’, εξαιτίας της αποβολής του Νίκολα Γιακιμόφσκι.

Οι γηπεδούχοι γνώρισαν βαριά εντός έδρας ήττα στο ντεμπούτο του Μάρκο Γκρότε στον πάγκο και παρέμειναν ουραγοί στην κατάταξη.

Σε ένα παιχνίδι με ανεβασμένο ρυθμό και χαμένες ευκαιρίες από την αρχή, ο Απόλλωνας ατύχησε να μείνει με 10 παίκτες νωρίς, καθώς στο 19’ ο Γιακιμόφσκι αγκάλιασε τον Τοράλ στην περιοχή για να μην πλασάρει και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα από τον Μανούχο.

Το πέναλτι εκτέλεσε στο 21’ ο Χουάν Νέιρα και έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, ωστόσο λίγο αργότερα μίλησε η κλάση του Λάμπρου, που σκόραρε δύο φορές εντός τριών λεπτών.

Στο 24’ ο Γκαγιέγος βρήκε τον επιθετικό του ΟΦΗ που με εξαιρετικό πλασέ στην κίνηση άνοιξε το σκορ, ενώ στο 26’ ο Βέρχουλστ δεν πρόλαβε τον Τοράλ, ο οποίος γύρισε στον Λάμπρου για το 0-2.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου να βρουν ένα γκολ για να ξαναμπούν στο παιχνίδι, δεν τα κατάφεραν και στο 65’ ο Γκαγιέγος με έξοχη εκτέλεση φάουλ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Βέρχουλστ για το 0-3 του ΟΦΗ.

Διαιτητής: Βαγγέλης Μανούχος.

Κόκκινη: Γιακιμόφσκι, 19’

Κίτρινες: –

Απόλλων Σμύρνης (Μάρκο Γκρότε): Βέρχουλστ, Ντεντάκης, Μπρούνο Άλβες, Λισγάρας (77’ Μαρτίνες), Γιακιμόφσκι, Φατιόν (64’ Κραγιόπουλος), Σλίβκα, Λα Πάρα (64’ Παμλίδης), Γιαννιώτας (77’ Ρόνγκε), Σίγκνιεβιτς (28’ Παπαγεωργίου), Ιωαννίδης.

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Βάτερμαν, Βούρος, Πασαλίδης, Γιαννούλης, Μπαλογιάννης (73’ Κοροβέσης), Γκαγιέγος (78’ Σελίμοβιτς), Ντε Γκουζμάν, Τσιλιανίδης (65’ Ναμπί), Τοράλ (73’ Καμάου), Νέιρα (65’ Ντουρμισάι), Λάμπρου.

Περισσότερα Εδω