Με σπαρακτικά λόγια και πολλά αναπάντητα «γιατί», η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου προσήλθε στο δικαστήριο. Ήταν η πρώτη μέρα της δίκης για τον άγριο ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του ακτιβιστή και μέλους της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Στο εδώλιο έξι κατηγορούμενοι, δύο πολίτες και τέσσερις αστυνομικοί.

Τρία χρόνια μετά τον άγριο ξυλοδαρμό και το θάνατο του τριαντατριάχρονου ακτιβιστή έξω από κοσμηματοπωλείο στην οδό Γλάδστωνος, τα «γιατί» περισσεύουν.

Με σπαρακτικά λόγια η μητέρα του Ζακ, Ελένη, ανέφερε ότι καμία πράξη δε δικαιολογεί το φόνο.

Οι δύο άνθρωποι που φαίνονται να χτυπούν άγρια τον αδικοχαμένο Ζακ, ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου κι ένας μεσίτης, καθώς και τέσσερις αστυνομικοί, κατηγορούνται για θανατηφόρα σωματική βλάβη. Στο δικαστήριο δεν παρουσιάστηκε ο εβδομηνταοχτάχρονος κοσμηματοπώλης.

Συγκέντρωση από εκπροσώπους της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, αντιρατσιστικών οργανώσεων αλλά και πολιτικών κομμάτων πραγματοποιήθηκε έξω από το δικαστήριο.

Η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου ζήτησε τη μετατροπή της κατηγορίας από θανατηφόρα σωματική βλάβη σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Ρεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγιώτη, Ντίνα Τσουκαλά

Σχετικές Ειδήσεις:
Ξεκινά σήμερα η δίκη για την υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου
Δίκη για δολοφονία Ζ. Κωστόπουλου: Συγκλονίζουν οι γονείς του «Μακάρι να ήταν ληστής. Σήμερα θα ζούσε»
Δίκη για δολοφονία Ζ. Κωστόπουλου: «Δικαιοσύνη για τον Ζακ» – Συγκέντρωση από κοινωνικές και πολιτικές οργανώσεις

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Περισσότερα Εδω