Mε αφορμή την «Ημέρα του Διπλωμάτη» ο Ρώσος πρόδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, μέσω άρθρου του το οποίο δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του Κρεμλίνου, υπογράμμισε για πολλοστή φορά την επικίνδυνη συγκυρία στην οποία βρίσκεται ο πλανήτης.

Όπως σημείωσε ο Βλάντιμιρ Πούτιν, «το αυξανόμενο επίπεδο έντασης στον κόσμο απαιτεί πρόσθετες και επίμονες προσπάθειες για τη διασφάλιση της στρατηγικής σταθερότητας, κυρίως με τη λήψη ολοκληρωμένων εγγυήσεων για την ασφάλεια της Ρωσίας από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Ο Ρώσος πρόεδρρος σημείωσε ακόμα την ανάγκη που υπάρχει για την οικοδόμηση μιας «δίκαιης και σταθερής πολυπολικής παγκόσμιας τάξης».

«Η συνεπής, συστηματική εργασία για την ενίσχυση του κράτους του διεθνούς δικαίου και του κεντρικού συντονιστικού ρόλου του ΟΗΕ, για την οικοδόμηση μιας δίκαιης και σταθερής πολυπολικής παγκόσμιας τάξης, παραμένει απολύτως επίκαιρη».

Ανταπόκριση: Αχιλλέας Πατσούκας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

//platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα Εδω