Ανέβηκαν οι τόνοι στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας μεταξύ του Δημάρχου Λαρισαίων κ. Απόστολου Καλογιάννη και του δημοτικού συμβούλου κ. Κωνσταντίνου Βλαχούλη.

Αφορμή αποτέλεσε το Δημοτικό Σχολείο Φαλάνης, εκεί όπου ο Δήμαρχος Λαρισαίων ανέπτυξε τις λύσεις προκειμένου να ανεγερθεί νέο Δημοτικό Σχολείο καθώς το υπάρχον έχει υποστεί σημαντικές ζημιές από το σεισμό του 2021.

Ο κ. Καλογιάννης ανέφερε πως “η καθυστέρηση που υπάρχει στην μελέτη για την ανέγερση νέου 12/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Φαλάνης οφείλεται στην Κτηματική Υπηρεσία. Όπως έχω ξαναπεί οι λύσεις που υπάρχουν για να προχωρήσει η μελέτη είναι δύο: η μία είναι να πάει η μελέτη στην Κτηματική Υπηρεσία, όπου ξέρουμε ότι η μελέτη θα καθυστερήσει και θα έχουμε νέο σχολείο σε 10 χρόνια και η άλλη είναι να πραγματοποιήσει τη μελέτη ο Δήμος, όπου θα έχουμε το αποτέλεσμα της μελέτη σε 1,5 χρόνο ασυζητητί. Εμείς θα πάμε με τη δεύτερη λύση και τη δέσμευση να ολοκληρώσουμε εμείς τη διαδικασία, προκειμένου να διεκδικήσουμε τα χρήματα από το ΥΠΕΣ”.

Μετά την τοποθέτηση του Δημάρχου ακολούθησε ένταση μεταξύ του ίδιου και του δημοτικού συμβούλου κ. Κωνσταντίνου Βλαχούλη καθώς δεν μπορούσε να υπάρξει συζήτηση επί του θέματος, με τους τόνους να ανεβαίνουν όσον αφορά το ζήτημα του σχολείου και το ποιος θα αναλάβει την μελέτη για την ανέγερση του νέου. Τελικά το επεισόδιο έληξε με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων.

Θ.Τ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω