Μοιράσου το αρθρο!

Συνάντηση με τον Υπουργό Τουρισμού είχε χθες το πρωί ο Δήμαρχος Σκιάθου, κ. Θοδωρής Τζούμας σχετικά με το θέμα της χωροθέτησης της μαρίνας.

Συνάντηση με τον Υπουργό Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας, τη Τρίτη 24 Μαΐου 2022 στο Υπουργείο Τουρισμού με θέμα το νέο master plan της μαρίνας της Σκιάθου. Στη συνάντηση παρέστησαν η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης του Υπουργείου Τουρισμού, Ολυμπία Αναστασοπούλου, ο Γρηγόρης Δημητριάδης Διευθύνων Σύμβουλος του Υπερταμείου (Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας – ΕΕΣΥΠ), που περιλαμβάνει το ΤΑΙΠΕΔ και την ΕΤΑΔ, καθώς και οι Διευθυντές των αρμοδίων τμημάτων του Υπουργείου Τουρισμού.

Στο πλαίσιο της συζήτησης ο Δήμαρχος, όπως επισημαίνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, ανέλυσε την υφιστάμενη κατάσταση και τα προβλήματα που προκύπτουν σχετικά με το μείζον θέμα της χωροθέτησης της μαρίνας.

Η Μαρίνα Σκιάθου έχει χωροθετηθεί με την υπ’ αριθμ. Τ/3948/26.10.1999, με ένα master plan που δεν μπορεί σήμερα να υλοποιηθεί, με σκοπό την άρση του αδιεξόδου το Δ.Λ.Τ. Σκιάθο, έχει αναθέσει στην εταιρεία MARNET το νέο master plan, με τη σύμφωνη γνώμη του Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ., η οποία χορηγήθηκε με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ. (Α.Π. 43502-18/2/2020) ύστερα από σχετικό αίτημα του Δήμου Σκιάθου. To νέο master plan αφού εγκριθεί αρχικά από το ΤΑΙΠΕΔ, και στη συνέχεια από το Υπουργείο Τουρισμού, εκδίδεται Προεδρικό Διάταγμα(Π.Δ.).

Στο δεύτερο στάδιο εγκρίνονται οι προτεινόμενες λιμενικές και χερσαίες υποδομές, καθώς και οι περιβαλλοντικοί όροι υλοποίησης και λειτουργίας των έργων μέσω της έκδοσης Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Κ.Υ.Α.), οπότε και το έργο θα δημοπρατηθεί από το ΤΑΙΠΕΔ.

Ο Υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε « Είμαστε κοντά ώστε να βρεθεί οριστική λύση με το νέο master plan, με αυτόν τον τρόπο θα αντιμετωπιστεί ένα χρόνιο πρόβλημα που απασχολεί το νησί, ενισχύοντας τον θαλάσσιο τουρισμό αλλά και την τοπική οικονομία. Στόχος του Υπουργείου είναι η συνολική ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος τόσο στον πολύ σημαντικό τομέα της εξυπηρέτησης του θαλάσσιου τουρισμού με σκάφη αναψυχής, όσο και στο γενικότερο πλαίσιο αναβάθμισης των τουριστικών λιμένων.»

Ο Δήμαρχος Σκιάθου, κ. Τζούμας ανέφερε «Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Υπουργό Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια, για το ειλικρινές ενδιαφέρον, θέτοντας το πολύ σοβαρό αυτό θέμα για τη Σκιάθο, σε μια συζήτηση που διεξήχθει σε ανώτατο θεσμικό επίπεδο με τη συμμετοχή του ίδιου και του Διευθύνοντα Συμβούλου του Υπερταμείου Γρηγόρη Δημητριάδη. Για πρώτη φορά αντιμετωπίζεται με χρονοδιάγραμμα και υλοποιήσιμο master plan η μαρίνα της Σκιάθου. Ο Δήμος έχει μία εξαιρετική συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και με την καθοριστική υποστήριξή του έχει προχωρήσει σε δράσεις και πρωτοβουλίες για την προβολή του προορισμού. Σε αυτό το πλαίσιο συνεργασίας θα συνεχίσουμε στοχεύοντας στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Περισσότερα Εδω