Στην σημερινή (Τρίτη 16 Νοεμβρίου) 24ωρη πανελλαδική απεργία στην εστίαση, συμμετέχει και ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Καταστημάτων Αναψυχής και Εστίασης Λάρισας (ΣΙΚΑΕΛ).

Πανελλαδικό λουκέτο λοιπόν σήμερα στην εστίαση με τους επαγγελματίες του κλάδου έχουν κηρύξει πανελλαδική απεργία προκειμένου να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για τα νέα υγειονομικά μέτρα που έχει επιβάλει η κυβέρνηση.

Η ΠΟΕΣΕ αναφέρει στην ανακοίνωση της ότι “η εστίαση ψυχορραγεί. Τα λουκέτα και η απώλεια θέσεων εργασίας είναι προ των πυλών.

“Την Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021 ενώνουμε τις δυνάμεις μας και κλείνουμε τα μαγαζιά μας για 24 ώρες σε όλη την Ελλάδα. Επίδοση ψηφίσματος την ίδια μέρα στον κ. Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου στις 12.00.

Σεβόμενοι την δημόσια υγεία, αναζητάμε βιώσιμα μέτρα στήριξης για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε εμείς και οι χιλιάδες εργαζόμενοί μας.

Αιτήματα του Κλάδου

· Αναπροσαρμογή των προστίμων και μετατόπισή τους και στον παραβάτη.

· Μεταβολή επιστρεπτέας προκαταβολής σε ΜΗ επιστρεπτέα.

· Συμμετοχή στην λήψη αποφάσεων με συμμετοχή στις αρμόδιες επιτροπές.

· Επιδότηση ενεργειακού κόστους και ενοικίου.

· Επιδότηση εργοδοτικών εισφορών ή αναστολή των συμβάσεων εργασίας.

· Απαλλαγή από την καταβολή δημοτικών τελών.

· Μείωση του ΦΠΑ στο 6%.

· Συνέχιση της επιδότησης των δόσεων δανείων.

· Νέες χρηματοδοτήσεις ανάλογες εκείνων του 2020 και των αρχών του 2021.

Διαρθρωτικά μέτρα

. Ειδική Γραμματεία ή Επιμελητήριο Εστίασης.

. Επίλυση του εργατικού κόστους με ειδικές ρυθμίσεις σε στρεβλώσεις της εργατικής νομοθεσίας που δεν λαμβάνουν υπόψη της υψηλής έντασης επιπλέον κοστολογίων του κλάδου (νυχτερινά, βραδινά, αργίες, σαββατοκύριακα) και την μοναδικότητά του, στο σύνολο των εργασιακών θέσεων.

. Εξ΄ ορθολογισμός του κλάδου με δομικές αλλαγές”.

Σημειώνεται ότι στο πλευρό των επιχειρηματιών της εστίασης βρίσκονται όλα τα Σωματεία Εργαζομένων που συνεργάζονται μαζί τους: αγροτικά και κτηνοτροφικά Σωματεία, αρτοποιών, dj, όλοι στηρίζουν την απεργία της 16ης Νοεμβρίου που όπως όλα δείχνουν αναμένεται να είναι παλλαϊκή και ιδιαιτέρως ηχηρή”.

Περισσότερα Εδω