Μετά από συνεχόμενες επαφές με την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας την προηγούμενη εβδομάδα, ο βουλευτής Μαγνησίας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος συγκάλεσε σήμερα, 2 Απριλίου 2021, τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο του ΤΕΕ Ελλάδος Γιώργο Στασινό και τη συμμετοχή της προέδρου του ΤΕΕ Μαγνησίας Νάνσυς Καπούλα, με αφορμή την απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος να είναι το ΤΕΕ η αναθέτουσα αρχή για την εκπόνηση της μελέτης επαναχάραξης των ορίων των 105 οικισμών του Πηλίου.
Ο βουλευτής Μαγνησίας, τόσο στις συναντήσεις με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Νίκο Ταγαρά όσο και κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, είχε την ευκαιρία να υπογραμμίσει ότι οι αποφάσεις του ΣτΕ του 2018, περί κατάργησης των ορίων οικισμών, έχουν οδηγήσει ολόκληρη την περιοχή του Πηλίου σε οικονομικό και κοινωνικό τέλμα. Ο βουλευτής Μαγνησίας εξέφρασε την ελπίδα ότι το ΤΕΕ ως αναθέτουσα πλέον αρχή θα προωθήσει όλες τις διαδικασίες με ταχύτερους ρυθμούς.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΤΕΕ Ελλάδος Γιώργος Στασινός αφενός εξήγησε τη διαδικασία, μετά την προχθεσινή υπογραφή των τεχνικών δελτίων ανάμεσα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και στο ΤΕΕ, και αφετέρου συμφώνησε με την εκτίμηση του βουλευτή ότι είναι λογικό και εφικτό να ανατεθεί το έργο της εκπόνησης της μελέτης μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβριο, να ολοκληρωθεί η μελέτη και να εκδοθεί η απόφαση του ΣτΕ μέχρι τα τέλη του 2022.
Από την πλευρά της η πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας Νάνσυ Καπούλα δεσμεύτηκε ότι θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις τόσο κατά τη διαδικασία ανάθεσης του έργου όσο και κατά τη διαδικασία εκπόνησης της μελέτης, με την παροχή υπαρχόντων στοιχειών και ιδιαίτερων πληροφοριών που αφορούν τους 105 οικισμούς του Πηλίου.
Και οι τρεις συμμετέχοντες στην τηλεδιάσκεψη συμφώνησαν ότι η κατάργηση των ορίων οικισμών του Πηλίου έχει δημιουργήσει πελώρια ζητήματα που απειλούν την οικονομική και κοινωνική ζωή στο βουνό των Κενταύρων και θα κάνουν ότι είναι εφικτό, ώστε να προωθηθεί το ταχύτερο δυνατόν ο επανακαθορισμός τους.

Περισσότερα Εδω