«Μετά την δημοπράτηση του φράγματος της Σκοπιάς στον Ενιπέα, εξέλιξη στην οποία φτάσαμε με προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού -που δρομολογήθηκε την 1η Φεβρουαρίου του 2021, όταν τον συνάντησα στο Μέγαρο Μαξίμου και του εξήγησα την αναγκαιότητα του έργου-, η δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη Λάρισα και για τη χρηματοδότηση της κατασκευής του δρόμου Λάρισα – Φάρσαλα, τη νέα τετραετία, αναμφίβολα, δημιουργεί νέες αναπτυξιακές προοπτικές για την επαρχία Φαρσάλων».

Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, κληθείς να σχολιάσει την δέσμευση του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, τόσο κατά την παρουσίαση του αναπτυξιακού προγράμματος της Θεσσαλίας όσο και κατά την ομιλία του στο κλειστό γυμναστήριο του Αλκαζάρ, για την κατασκευή της επαρχιακής οδού Λάρισας-Φαρσάλων.

Υπενθυμίζεται ότι για τα δυο αυτά εμβληματικά έργα για τα Φάρσαλα ο Μάξιμος Χαρακόπουλος έχει ασκήσει κατ’ επανάληψη κοινοβουλευτικό έλεγχο, ενώ είχε αλλεπάλληλες συναντήσεις με τον πρωθυπουργό και την ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου Υποδομών. «Κλειδί» για να «ξεκλειδώσει» το μεγαλόπνοο έργο του φράγματος της Σκοπιάς στον Ενιπέα ήταν η συνάντησή του με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου την 1η Φεβρουαρίου 2021. Ο Θεσσαλός πολιτικός, λίγο μετά τις καταστροφές από τον «Ιανό» εξήγησε τα πολλαπλά οφέλη από την κατασκευή του φράγματος στον αρδευτικό, υδρευτικό και αντιπλημμυρικό τομέα. Κατά τη συνάντηση, ο πρωθυπουργός κάλεσε άμεσα τον τότε Γενικό Γραμματέα Υποδομών και νυν υφυπουργό κ. Γιώργο Καραγιάννη και του έδωσε εντολή να δρομολογήσει τις διαδικασίες για την υλοποίηση του έργου. Έτσι, το έργο που ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγγειλε και επίσημα τον Σεπτέμβριο του 2021 όταν επισκέφθηκε τα Φάρσαλα, δημοπρατήθηκε και θα κατασκευασθεί με ΣΔΙΤ.

Ξεκλειδώνει ο Λάρισα – Φάρσαλα

«Την ίδια ώρα», όπως σημείωσε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, «ένα έργο που χρόνια τώρα αποτελεί πάγιο αίτημα της φαρσαλινής κοινωνίας, ο δρόμος Λάρισα-Φάρσαλα, “ξεκλειδώνει” μετά τη δημόσια και ξεκάθαρη δέσμευση του πρωθυπουργού για την υλοποίησή του. Μετά την ολοκλήρωση των έργων στον αυτοκινητόδρομο Ε-65 και την ωρίμανση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας των μελετών για τον δρόμο Λάρισα-Φάρσαλα, το αναγκαίο αυτό έργο θα βγάλει από την απομόνωση την επαρχία Φαρσάλων. Θυμίζω ότι στην αρχή αυτής της κοινοβουλευτικής περιόδου με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, τον πρόεδρο της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Θανάση Νασιακόπουλο, τον δήμαρχο Φαρσάλων κ. Μάκη Εσκίογλου και συναδέλφους βουλευτές συμμετείχαμε σε σύσκεψη με τον υπουργό Υποδομών κ. Κώστα Καραμανλή, όπου και έγινε δεκτό το αίτημά μας να εκχωρηθεί η εκπόνηση της μελέτης για τον πολύπαθο δρόμο στις έμπειρες υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Μάλιστα, για το θέμα ενημέρωσα προσωπικά τον πρωθυπουργό στη συνάντηση που είχα μαζί του στο Μέγαρο Μαξίμου στις αρχές του 2021. Σήμερα, με ώριμες πια τις μελέτες, η δέσμευση του πρωθυπουργού για υλοποίηση του έργου με χρηματοδότηση μέσω του κεντρικού κράτους, “ξεκλειδώνει” το έργο, που θα δημιουργήσει συνθήκες ασφαλούς διέλευσης, αλλά και αναπτυξιακές προοπτικές στην ευρύτερη περιοχή».

Μετά την εκχώρηση των μελετών στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου για τη σπουδαιότητα του δρόμου Λάρισα – Φάρσαλα.

Ο Θεσσαλός πολιτικός με τον υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή μετά την εξαγγελία του πρωθυπουργού για τον δρόμο Λάρισα – Φάρσαλα.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω