Διαμαρτυρία αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό λαό πραγματοποίησαν σήμερα το απόγευμα της Πέμπτης φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας μπροστά από το κτίριο Κατσίγρα στην πλατεία Ταχυδρομείου, έπειτα από κάλεσμα που απηύθυνε το Δ.Σ. του Φοιτητικού Συλλόγου Ιατρικής.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου, σήμερα συμπληρώνονται 76 χρόνια από τη «Νάκμπα», την Παλαιστινιακή Καταστροφή το 1948, όπου ο στρατός του Ισραήλ κατέστρεψε περισσότερα από 500 χωριά, οδηγώντας στην προσφυγιά πάνω από 700.000 Παλαιστίνιους. 76 χρόνια μετά το κράτος δολοφόνος του Ισραήλ συνεχίζει να διαπράττει γενοκτονία εις βάρος του παλαιστινιακού λαού, συνεχίζει την παράνομη κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών, βομβαρδίζοντας ακόμα και νοσοκομεία στην λωρίδα της Γάζας.

«Μετά το κύμα διαμαρτυριών και καταλήψεων στην Αμερική και την Ευρώπη, παρά τις “τυμπανοκρουσίες” της κυβέρνησης που έλεγε ότι οι καταλήψεις είναι ένα ελληνικό φαινόμενο, σήμερα γίνεται μια διαμαρτυρία ως ένδειξη αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής Λάρισας, Μιχάλης Ζαρίδης.

Θα ακολουθήσει ολονύχτια διαμαρτυρία από τους φοιτητές έξω από το κτήριο Κατσίγρα.

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω